Szakosztály

A szakosztály története 1983-ban indult, amikor Gyenes Levente elnök úr által vezetett Gödi MGTSZ SE égisze alatt Hatlaczky Ferenc segítségével megalakult a szakosztály. Az első edzéseket Szalontay Károly „Kari 'bá” tartotta, sikeres iskolai toborzó körútjainak köszönhetően hamarosan mintegy 40 gyerek edzett lelkesen.

A düledező tetejű, háborús éveket átélt csónakház az évek során a rengeteg társadalmi munkának és önzetlen segítségnek köszönhetően megújult. Kicserélésre került a tető és az elektromos hálózat, új kapukat kapott a csónakház. 1998 augusztusában pedig átadásra került a sportház. Immár rendezett, kulturált körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek sportolóink.

Közösségünkre mindig is jellemző volt -a sportágunkra jellemző napi versenyhelyzetek ellenére, sőt talán éppen ezért- az erős összetartás, közösségi szellem. Többek között ennek köszönhetően sikerült már háromszor is megvédeni értékeinket az árvíztől.

Végezetül felsorolásszerűen egyesületünk és szakosztályunk történetének edzői és vezetőségi tagjai idősorrendben a múlt felé haladva:

Edzőink:

Sinkó László „Simi”
1992-től Simi az edzői csapat, a szakosztály kulcsembere, aki nem „munkaköri kötelességet”, hanem küldetést teljesít. Nemcsak a mi kis csapatunk szereti őt, de tisztelik a kajakosok világában is.

Mizser Diána "Dia"
Korábban utánpótlás-válogatott kajakos, a Gödi SE és a Váci Hajó sportolója. Jelenleg is tanul, a Testnevelési Egyetemen képzi magát. Korábban inkább úszást oktatott, 2014 tavaszától foglalkozik utánpótláskorú kajakos gyerekekkel, ősztől a Gödi SE edzője.

Árkosi Gábor

Kincses Lajos "Bongyor"
Az MTK-ban versenyzett, majd 1972 őszén ott is indult edzői pályafutása, melyet néhány év kitérő után a Gödi SE-ben 2014-ben segédedzőként folytatott a kisebbek mellett.

Stiglincz Orsolya „Orsi”
Orsi már versenyző korában is szakosztályunkhoz kötődött, Simi irányítása alatt kezdett el kajakozni. 2010-től 2014-ig a kezdő kajakos „palánták” képzésével foglalkozott.

Kurunczi Gergely „Geri”
2011-től 2014 végéig volt szakosztályunk edzője, kezdő kajakosaink munkáját irányította. Szép számmal jártak edzéseire a gyermekek, de egyéb elfoglaltsága miatt sajnos nem tudta hosszabb távon vállalni felkészítésüket.

Jánosházi Imre „Imi bácsi”
Sajnos már visszavonult az aktív edzősködéstől, aktív pályafutása alatt sok fiatallal ismertette meg ezt a gyönyörű sportágat. Annak idején már Davidesz Csabával is együtt dolgozott. Ő készítette a szakosztály első winglapátjait, illetve kondigépét is.

Makrai Csaba
Egykori edzőnk maga is sokszoros országos bajnok. Gödi és más szakosztályok versenyzőire alapozva alakította ki a nagy sikerű gödi Junior csapatot.

Nieberl László „Stuci”
Világbajnok második helyezett, Kammerer Zoltán nevelő edzője és menedzsere. Olimpiai bajnokunk az ő égisze alatt érte el számtalan országos bajnoki címét. Nagy szerepet játszott a gödi „profi” versenysport megteremtésében.

Davidesz Csaba „Csaba bá”
Ő volt az, aki elindította a gödi kajakosok második generációját, akikkel a szakosztály megszerezte első országos eredményeit. Nála kezdett kajakozni Kammerer Zoltán.

Csereklye József 
Gyulai Zsolt, Gyulai Katalin és Fidel László váci Olimpia- és Világbajnokok nevelő edzője aki társadalmi munkában vállalta a csapatversenyzőink edzését. Az ő nevéhez fűződik a versenyszemlélet kialakulása és az ehhez tartozó teljesítmény alapú edzésmunka bevezetése Gödön.

Szalontai Károly „Kari bá”
A Gödi Kajak-Kenu szakosztály alapító edzője, aki társadalmi munkában megszervezte az első csónakállomány kialakítását és az első kajakos csapatot, amely jórészt vidéki versenyeken megszerezte első eredményeit. Köszönet érte!

Szakosztályvezetők:

Nagy Árpád „Árpi”
Árpi „visszatérő vendég” a szakosztályvezetői pozícióban, hiszen régebben már betöltötte ezt a tisztséget. A szigorúan vett szakosztályvezetői teendők mellett aktívan részt vesz a napi edzések háttérmunkájában, az edzőtáborok, versenyekre történő utazás megszervezésében, lebonyolításában.

Barazutti László
Elejétől fogva folyamatosan és tevékenyen részt vett a Sportház építésében. Pontos, precíz munkájával mindig rendben tartotta a szakosztály ügyeit. Vezetésével jött létre a szabadidő ágazat.

Nagy Árpád „Árpi”
Első szakosztályvezetői időszakában továbbvitte az addig elért sikereket. Korszerűsítette a hajók szállítását és fejlődött a motorcsónakok állománya is. A csónakház teraszának beüvegezésével klubhelyiséget alakított ki. Elindította az önálló Junior szakágat.

Hamar János „Jani”
Sikeresen átvette és továbbvitte a Sportház építését a teljes befejezésig, megteremtve ezzel a nagy számú országos sikerek alapját. Működése alatt a szakosztály országos elismertségre tett szert.

Simon Tamás „Prú”
Részt vett a Kajakkal az Egészségért Alapítvány és Göd Kupa elindításában. Irányította a Duna-parti Sportház építésének elkezdését a tervezéstől a tető elkészültéig.

Kammererné Jutka
Nehéz időkben biztosította a kis kajakos csapat versenyfeltételeit, amelyek által Kammerer Zoli többszörös Olimpiai- és Világbajnoki címet szerzett Hazánknak.

Baraczka Tamás „Baraczka Fater”
Megteremtette a kajakosok második generációjának elindulását. Ekkor kezdett el kajakozni Kammerer Zoltán is, illetve megszülettek az első Vidék bajnoki címek.

Nagy Zsigmond
Anyagi eszközök és edző nélküli időkben biztosította a szakosztály továbbélését, elkerülve a megszüntetést.

Hatlaczky Ferenc „Barack a Kajakkirály”
A szakosztályt megalapító olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok - Magyarországon ő volt az első K1-es világbajnok -, országos tekintélyű sportvezető még ahhoz a korosztályhoz tartozott, aki aktív versenyző korában kajakkal járt be a Műegyetemre. Nevéhez fűződik a szakosztály elindítása, az első felszerelések beszerzése, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben való elismertetése.

Sportegyesületi elnökök:

Dr. Horváth László, Tóth Békés Zoltán, Nagy Zsigmond, Bagócsi Sándor és Gyenes Levente.