Véget ért a kajak-kalandtábor első hete

Pénteken befejeződött a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány által szervezett kajak-kalandtábor első turnusa.

Reggel horgászverseny zajlott Karcsi bácsi vezetésével, melyet Kalics Sári nyert, mint legeredményesebb és legkitartóbb horgász, ő vehette át a jutalmat, amit Karcsi bácsi ajánlott fel.

“Délelőtt náddudát és krumplipuskát készítettek a gyerekek Raki nénivel (Mészáros Erika Szilárda), illetve kajakos anyukákkal. Ebéd után a Homokszigetre ment a csapat. Elsőként a “Homok-sziget Olimpián” vettek részt a gyerekek, ahol kajakoztak, futottak. Külön a fiúknak és a lányoknak is volt egy-egy futamuk. A helyezettek: fiúknál első Kormuth Krisztofer, a lányoknál pedig Berszán Judit lett. Különdíjas lett Leitner Zéta, aki egy méterrel a cél előtt elbukta biztos 3. helyét. Utána homokvár-építő verseny volt, ahol a tíz csodaszép alkotás közül a zsűri végül kiválasztotta az első helyezett, illetve egy különdíjast csapatot. A gyerekek legnagyobb örömére számháború zárta a programot, majd visszatérve a csónakházhoz, az eredményhirdetés, oklevelek kiosztása következett. S hogy mindenki vidáman zárja a napot, a fiatalok mindegyike kapott egy kis jutalomcsokit” – foglalta össze a szervezők részéről Szabó Judit.

Simi, azaz Sinkó László edző így értékelte a hetet: “Szerencsénkre jó időt fogtunk ki. Ezen a héten 25 gyerek vett részt a turnusban. Volt aki már harmadik alkalommal jött a táborunkba, volt aki most járt nálunk először. Péntekre minden gyerek “megülte” a kajakot. A fiatalok nagyon ügyesek és lelkesek voltak. Remélem még sokukkal találkozom a vízen, s ki tudja, esetleg közülük kerül ki a következő világbajnok vagy olimpikon….
Szeretném megköszönni a csapatomból segítő gyerekek munkáját, illetve a szülők segítségét és a színvonalas előadásokat tartó szakértőink munkáját, illetve a Széchenyi Csárda személyzetének türelmét a gyerekek étkeztetésénél.”