Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null taxonomy_menu_trails_init() függvényben (/home/godikaja/domains/godikajak.hu/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module 102 sor).

Alapítvány

A Dunai Vízisport Alapítványt 1999-ben 3 alapító tag – Simon Tamás, Hamar János és a 2013-ban elhunyt Czapkó Miklós – hívta életre. A kuratórium előző elnöke Dalnoki Tibor, ma Török László vezeti.

Egy lelkes, vizet, természetet szerető közösség a Dunakanyarban

Az alapítvány célja, hogy támogassa a vízi sportot űző fiatalokat és kiemelten a Gödi Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztályának sportolóit. Az elmúlt évek alatt alapítványunk segítségével sok sport és biztonságtechnikai eszközt sikerült beszerezni a fiatal kajakosok részére, mellyel mi is hozzájárulhattunk a gödi versenyzők kiemelkedő eredményihez, és talán ahhoz is, hogy városunkban egyre népszerűbb ez a csodálatos sportág és egyre több gyermek ismerkedik meg a biztonságos vízi közlekedés alapjaival, a kajak-kenu sporttal.

Egyik legnagyobb feladatunk a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Göd Kupa kajak-kenu verseny, amit közösen rendezünk a  GSE Kajak-kenu Szakosztállyal. A verseny délelőtti futamaiban több száz kajakos ül hajóba. E verseny keretében az idősebb amatőrök is részt vesznek indiánkenu versenyszámokban, biztosítva ezzel a verseny tömegsport jellegét is. Ez a verseny a város egyik legkiemelkedőbb sportrendezvénye, melynek teljes részvevői létszáma meghaladja az ezer főt.

Ezen a kiemelt rendezvényen kívül támogatást nyújtunk vízitúrák, edzőtáborok szerveséséhez és finanszírozásához, valamint a hátrányos helyzetű gyerekek sportolásának biztosításához is. Anyagi lehetőségeink határáig támogatjuk a sporteszközök megvásárlásával azokat a tehetséges fiatalokat, akik saját forrásból nem tudják megvásárolni a sporteszközeiket, a felkészüléshez a szükséges anyagi fedezetet nem tudják biztosítani.

Sajnos a jelenlegi szűkös gazdasági helyzetben egyre kisebb mértékben jut anyagi támogatás állami és önkormányzati keretből a vízisport finanszírozására, így egyre nagyobb felelősség hárul alapítványunkra, hiszen jelenleg több mint 100 gyermek, serdülő és ifjúsági versenyző sportol a gödi kajak szakosztályban.

Alapítványunk közhasznú, így a befizetett adományokról adóigazolást adunk.
Bankszámlaszámunk: 64700052-10012277
Adószámunk, ahol az adó 1%-át tudjuk fogadni: 18684388-1-13

“A Dunai Vízisport Alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az SZJA 1%-ának felajánlásával segítették az alapítvány munkáját. A 2015-ben kapott 781 238 forintot ismét a Göd Kupa megrendezésére, a Szülői napra, a KajakKaland-táborra illetve a gödi kajakosok támogatására fordítottuk” – mondott köszönetet Dalnoki Tibor kuratóriumi elnök.

2020. évi mérleg
 

Az Alapítvány részt veszt az Európai Duna Régió Stratégiájának kialakításában, erről a munkáról a következő oldalakon olvashatnak.

  • A Dunai Vízisport Alapítvány és a GSE Kajak-kenu Szakosztály javaslatai a Duna Stratégiához
  • Meghívó A Duna Stratégia – Dunakanyar Identitáskörzet létrehozásáról – című szakmai, érdekegyeztető konferenciára
  • Beszámoló A „Duna Stratégia – Dunakanyar Identitáskörzet létrehozásáról” címmel tartott szakmai, érdekegyeztető konferenciáról, melyet a Dunai Vízisport Alapítvány és a Gödi Rotary Club szervezett Gödön

Az alapítvány programjai

Szülői nap - felnőtt kurzus szülőknek 
Kajak-Kalandtábor 
Göd Kupa 

Az alapítvány 2013 őszén csatlakozott az országos „Víz-Csöppek” Dunakanyar Turisztikai Hálózathoz

Támogassa a GSE kajakos szakosztályát 2016-ban is adója 1 százalékával!