Közös edzések a Naszályon és a futópályán!

Február 5-én Szemán László (a Váci Karakán edzője) invitálására egy rendkívül hasznos és jó hangulatú edzésen vettek részt a gödi kajakosok. A rákövetkező hétvégén a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia Héraklész Fizikai Felmérőre készültek együtt a dunakanyari kajakosok.

"A váci Karakánnal, a Dunakeszis, sződligeti, szegedi sportolókkal 12 kilométeres Naszály futáson mértük össze a tudásunkat.
A több, mint ötven résztvevő két csoportban vágott neki a távnak. Nagy csatákat láthattunk, melyben remekül teljesítettek a gödiek. Az ifjak között Kovács Bozsidár, míg a nagyoknál Berencsi Bendegúz lett az első.
A futást a Kolonics György Alapítvány felhívására szerveztük. Az esemény Szeghalmi Károly hajóépítő mester egészségéért történt jótékony gyűjtés része volt.
Köszönjük az edzőknek és a szülőknek a lebonyolításban nyújtott segítséget!
Nem ez az utolsó közös edzésünk, a folytatás a jövő hét végén egy pályafutás lesz, készülvén az erőfelmérő versenyre." - számolt be Simi az eseményről.

Ez a pályaedzés pedig február 12-én jött létre a váci Vanyek Béla Sportcentrum területén, amely egy 2020-ban átadott új, rekortános 400 m-es atlétikai pálya. A Gyulay Zsolt Regionális Akadémia kajakosai számára is a közös edzés mindig extra motivációt ad, hiszen így nemcsak a versenyeken, hanem az edzések során is összemérhetik a pillanatnyi tudásukat a fiatal kajakosok, ezen kívül mélyülhetnek a sportolók közötti barátságok is, akik így nemcsak ellenfélként tekinthetnek majd egymásra az év fontosabb versenyein, hanem jó ismerősökként üdvözölhetik majd egymást. Az edzők számára ez a lehetőség pedig szakmai szempontból is üdvözítő, hiszen a közös gondolkodás és a közös munkavégzés javíthatja a hatékonyságot, ami minden érintett érdeke.

A jövő heti erőfelmérőre való felkészülés hajrájában több, mint nyolcvan dunakanyarbeli (Nagymaros, Dunakeszi, Váci Karakán, Göd) kajakos mérte össze tudását a futópályán. Motiváló ez az együttgondolkodás.

Fotó: Boros Cintia