Elkezdődött a téli alapozás a gödi kajakosoknál

Az iskolai őszi szünet előtt befejeződtek a Dunán a vizes edzések a Gödi SE kajak-kenu szakosztályánál és megkezdődött a téli alapozás, ami több részre osztható. Az őszi szünet jó lehetőséget biztosított arra, hogy a felkészülést pár napos bentlakásos edzőtáborral indítsák el az edzők, különböző helyszíneken.

Árkosi Gábor tanítványai október második felében kezdték el a téli edzésprogramot, amiben úszás, futás, kondicionáló edzések kapnak helyet elsősorban. A csapat életkorából adódóan idén már egy kicsit nagyobb hangsúlyt kapnak az erőfejlesztő edzések. Hétvégenként vagy a váci uszodában vannak dupla alkalmat, vagy a Naszályban zajlik a futóedzés. A lazább hetek alkalmával a futóedzések helyett egy kis focizás van a GSE pályán, ami mindig feldobja a csapat hangulatát.

Sinkó László (Simi) csoportja a Csónakházban rendezkedett be október 26-28. között. Ez volt a bázis, ahonnan a programok indultak, és ez volt a reggeli és esti közös étkezések helyszíne, esténként egy kis játékkal kiegészítve. Az első és harmadik napon biciklitúra volt a fő program, nagyságrendileg 50 km-es távokkal, a közbeeső napon pedig a Nógrádi várhoz túráztak a 10-11 éves korosztály versenyzői.

Németh István (Putyu) és versenyzői október 26-30. között a Börzsönyben tartózkodtak, és a Kisinóci Turistaházban szálltak meg. Innen indultak a mindennapos edzésekre, ami több alkalommal bringázást jelentett, ugyanakkor futás és túrázás is szerepelt az étlapon, ami - ismerve a terület domborzati jellegzetességeit – megfelelő terhelést adott a 12-14 éves fiataloknak.

Az őszi szünet utáni iskolai oktatás újraindulásával együtt november 2-től már a megújított, téli menetrend szerint haladnak az edzések minden csoport számára. Az edzők reményei szerint a heti 2-szeri úszás végig elérhető lesz a gödi illetve váci strandon ebben az időszakban, nem történnek majd komolyabb járványügyi korlátozások ezen a téren.