Diákolimpiai Bajnokok a gödi kajakosok!

Az Országos Diákolimpiai döntőben csapatban bajnoki címet szereztek a gödi kajakosok mezei futásban. Amellett, hogy a fiúk nagyszerűen futnak, még egy iskolába is járnak, a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.

 

A március 20-i megyei forduló után (ahol nagy fölénnyel nyerték a csapatversenyt), április 10-én volt az országos döntő, mindkettő Gödöllőn, utóbbi a repülőtéren, már hagyományosnak mondható helyszínként.
A fiúk III. korcsoportjában (2011-2012-es születésűek) indultak a gyerekek, ahol 2500 m-es távot kellett leküzdenie a 222 résztvevőnek. Kicsit szeles, ugyanakkor kellemesen meleg időjárás jellemezte az egész versenyt, a teljes mezőny létszáma meghaladta a 2500 főt.
Az egyéni versenybe Kovács Bozsidár kvalifikálta magát a megyei döntőről, aki végül nagy csatában a 8. helyen ért célba, a többiek a csapat részeként indultak a mezőnyben, csak oda számított az elért helyezésük. Bozsidár testvére, a csapatban egyedüliként a fiatalabb, 2012-es születésűként helyet kivívó Kovács Merse 18. helyen ért célba (ő jövőre is ebben a korcsoportban versenyez majd), őt követte Szabó Balázs az 55., Berencsi Boldizsár pedig a 62. helyen. Az 5 fős csapatok legjobb 4 versenyzőjének helyezési számát adták össze a csapatok értékelésekor, így jött ki a 143 helyezési pontszám, amivel a Huzella Általános Iskola megnyerte a bajnoki címet. Kámán Zsolt a csapat ötödik embere volt, az ő helyezési száma már nem befolyásolta a csapat eredményét, azonban Zsolt is fontos szerepet töltött be a csapatban, jelenléte és nagyszerű teljesítménye biztonságot adott mindenki számára. A dobogóra természetesen mind az öten felálltak, babérkoszorút, érmet és vásárlási utalványt mindannyian kaptak, serleget és oklevet a csapat kapott egyet. A gyerekek Huzellás felkészítő tanára Sellyei Noémi volt, aki büszkén gratulált a fiúknak a nagyszerű sikerükhöz.
Látható volt a mezőnyön, hogy a résztvevők egy része már atlétikai edzésen pallérozódik, kiváltképp az élmezőny, következésképpen az olló egyre jobban kinyílik a teljesítmények tekintetében az atléták előnyére. Ennek fényében kiemelkedően nagy siker az, hogy 4 kajakos fiú nyerte a csapatversenyt, akik mindannyian Sinkó László (Simi) csoportjában edzenek. Az pedig a tehetségüknek, a következetes edzésmunkának és a motiváltságuknak is köszönhető, hogy az elmúlt években folyamatosan jól teljesítettek a Huzelllás fiúk a mezei futás diákolimpiai versenyeken, hiszen 2022-ben is 1., 2023-ban pedig 2. helyen végeztek az országos döntőn.