A vendéglátók 2017-ben is elhódították a Göd Kupát

Amíg a világ kajak-kenu társadalma augusztus utolsó hétvégéjén a racicei világbajnokságra figyelt – ahol a GSE korábbi kajakosai, Hagymási Réka arany-, Kammerer Zoltán ezüstérmes lett – addig a Dunakanyarban a Gödi SE és a Dunai Vízisport Alapítvány megrendezte a térség egyik legjelentősebb vízisport-eseményét, a Göd Kupát, a sorrendben 24.-et.

Délelőtt 12 egyesület igazolt utánpótlás-korú kajakosa versenyzett a díjakért, 195 nevezés érkezett 285 beülővel. Az összetett versenyt a GSE nyerte a Verőcei KKSE és a Váci Kajak-Kenu SE előtt. Délután indiánkenu-futamokat rendeztek; 12 futamban 105 hajó indult, összesen 378 beülővel. A legnépszerűbb a családi futam volt, 14 egység 56 versenyzőjével.

„Jó volt látni a gyerekeket versenyezni és örülni a győzelmeknek – mondta Török László, a Dunai Vízisport Alapítvány elnöke.  - Külön büszke vagyok a sok szenior résztvevőre is, akik nem kevésbé lelkesen mutatták meg a tudásukat. Nekem mind a kettő korosztály sokat jelent, hiszen mindkettőben érintett vagyok. Gratulálok a Gödi SE csapatának a Kupa ismételt elhódításáért. Így mutatkozik meg a gyerekek, az edzők, a szülők és a sok segítő és támogatói áldozat. Köszönöm támogatóink nagylelkű segítségét és felajánlásait. Jövőre a 25-ik alkalommal jubilál a rendezvény, aminek külön rangot szánunk.”

Nagy Árpád szakosztályvezető arról számolt be, a versenyek során sportszakmailag minden rendben ment, a híresen jó gödi kajakos közösség ismét megmutatta, ha összefog, mire képes. „Jövőre negyed évszázados lesz a Göd Kupa, nagy durranásra készülünk, szeretnénk méltó módon megrendezni, megünnepelni!”

A megnyitón Simon Tamás alpolgármester, korábbi szakosztályvezető azt mondta, a sportház korábbi bővítése után jelentős mérföldkőhöz érkezik a szakosztály, hiszen az állami, szövetségi támogatásnak, az önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően hamarosan elkezdődhet a csónakház felújítása is.

Az eseményen több, nemzetközileg is eredményes kajakos is részt vett, többek közt Kulifai Tamás olimpiai ezüstérmes, Váczai Enikő maraton Európa-bajnok, a korosztályos maraton világbajnokságra készülő kontinensbajnok Lukács István, a szintén korosztályos Európa-bajnok Vékássy Levente a világbajnok Sólyom Dóra és a sárkányhajós kontinens-első Vajda Béla.

Egyesületi eredmények és pontszámok: 1. Gödi SE (299 pont), 2. Verőcei Kajak-kenu SE (138), 3. Váci Kajak Kenu SE (116), 4. Nagymaros SE (84), 5. Duna-Ipoly SE (76), 6. Váci Vasutas SE (71), 7. Dömsödi Kajak-Kenu SE (61), 8. Veresegyházi Kajak-Kenu Club (40), KSI (40), 9. UKSC - Újpesti Kajak Klub    (28), 10. Lehetőség SE Oroszlány (26), 11. Vasas SC (16), … egyesületen kívül (9).

Kajak eredmények