A vénasszonyok nyara tovább "engedte" az iskolai kenuprogramot

A vártnál kedvezőbb október eleji időjárás lehetővé tette, hogy a tervezetten felüli, plusz osztályok vegyenek részt a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának iskolai kenu-oktatóprogramjában.

Szerda délelőtt két osztály is járt a GSE vízitelepén a Búzaszem Általános Iskolából: először a hetedikesek, majd a nyolcadikosok. Mindkét osztály két-két kenuval szállt vízre. Míg a hetedikeseknél a fő szempont az evezési technika, annak javítása volt, addig a nyolcadikosoknál - akik már tavasszal jártak nálunk - hangsúlyt fektetett Sinkó László edző a kormányzási ismeretekre is.

Az osztályokat kísérő testnevelőtanár, Papp Ferenc (Fecó bácsi) összegezte, miért tartja fontosnak a Búzaszem Iskola és a Gödi SE között jól működő projektet.
 
"Ha egy iskola ilyen adottságokkal rendelkezik, hogy a Duna partján található, és van ilyen lehetőség, hogy egy szakosztály együttműködik velünk, akkor fontos, hogy ezzel a remek lehetőséggel éljünk, hogy tanulóink vízi jártasságot, vízbiztonságot szerezzenek. Ez a mozgás is hozzájárul az egészséges élethez - legyen valaki akár sportoló, akár szabadidős túrázó. A fizikális terhelés, a jó levegő, a szép táj, a környezet, a közösségben való evezés mind-mind pozitívan hatnak a gyerekek személyiségének fejlődésére. Ugyanakkor le lehet győzni bizonyos félelmeket, szülői aggályokat is. Ha a szülők tudják, hogy a gyerekek kaptak ilyen lehetőséget, akkor esetleg nyáron már az egész család is bátran elmegy vízitúrázni - így kilépve az iskola keretei közül a családokra is van hatásunk. Mindenképpen köszönet jár a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának, hogy tanulóinkkal foglalkoznak a testnevelésórák keretében, így a gyerekek szakmailag képzett emberek vezetésével szállnak vízre, fejlesztve képességeiket" - foglalta össze a Búzaszem testnevelője.
 
Fotók a galériában.