Vasárnap újabb érmek az ob-ról - két nap alatt 7 medál a GSE-nek

Vasárnap folytatódtak a Graboplast Kajak-Kenu Maraton Magyar Bajnokság küzdelmei Győrben. A Gödi SE kajakosai egyéni és páros számokban mérkőztek, a fiatalok a szombati három éremszerző helyet a harmadik versenynapon újabb négy medállal fejelték meg.

A bajnoki címről - Lukács István szombati győzelme után - a fiatalabbak korcsoportjában az MK-ban versenyző Velky Donát, Korompai László alkotta egység gondoskodott, öt kilométeren lettek az ország legjobbjai. A szintén MK-ban ülő Sinkó Panna - új hajójával pár centivel lemaradva az aranyról - ezüstérmes lett 10 kilométeren.

A bajnokságon az első hat helyezettet hívják ki az eredményhirdetés alkalmával, így a 4-6. helyen célba érők is érmesnek számítanak. Ötödik lett a Báthory Máté, Bankhardt Bendegúz duó MK-ban, 5 kilométeren, a hatodik helyezést a serdülők 15 kilométeres versenyében induló Lisoczki Sára és Vasvári Lili párosa hozta.

A bajnokság eredményei ismét megmutatták, eredményes utánpótlás-nevelő munka folyik a Gödi Sportegyesület kajakos szakosztályában, melynek versenyzői a korosztályos futamokban a legjobbak közt képesek teljesíteni.

"A két nap alatt két bajnokot avattunk, lett egy második, egy harmadik helyezettünk, az eredményhirdetésnél egy ötödik és két hatodik helyen végzett versenyzőnket is díjazták. Többen lettek pontszerzők, ez a szakosztály évvégi megítélésénél és a ponttáblázatban is meg fog mutatkozni. A hideg, a sok eső, a megáradt folyó, a többszöri pályamódosítás, többeknek a nagyon korai kelés, mind megnehezítette a szervezők és a gyerekek munkáját. Ezek ellenére úgy gondolom, elégedettek lehetünk. Köszönjük a rendezőknek a munkájukat, akik fáradtságot nem kímélve próbálták a lehető legtöbbet kihozni a körülményekből!" - fogalmazott Sinkó László edző.

A Gödi SE versenyzőinek vasárnapi eredményei:

 1. hely Velky Donát - Korompai László MK2 II. kcs. 5 km
 2. hely Sinkó Panna MK1 III. kcs. 10 km
 5. hely Báthory Máté - Bankhardt Bendegúz MK2 I. kcs. 5 km
 6. hely Vasvári Lili - Lisoczki Sára K2 V. kcs. 15 km

 7. hely Sinkó András MK1 I. kcs. 5 km
 10. hely Bársony André MK1 II. kcs. 5 km
 11. hely Mocsáry Gergő MK1 II. kcs. 5 km
 18. hely Pattantyus Márk K1 VI. kcs. 15 km
 20. hely Horváth Krisztina MK1 II. kcs. 5 km

Graboplast Kajak-Kenu Maraton Magyar Bajnokság eredményei itt.

Képek a Fotó Portálon.