Váczai Enikő kétszeres maraton Európa-bajnok!

A Gödi SE egykori kajakosa, Váczai Enikő egyéniben és a párosok viadalában is győzelmet szerzett hétvégén a pöstyéni maraton kontinensviadalon. Havas Balázs - szintén korábbi GSE-kajakos - negyedik lett.

Váczai Enikő Csernák Edinával párosban gyűjtötte be az aranyérmet. Váczai az U23-as korosztály egyéni versenyében is első helyen zárt, így ő lett a legeredményesebb versenyző az idei Európa-bajnokságon.

„Hibátlan versenyt produkáltak a lányok – összegezte a versenyt a hazai szövetség honlapján Weisz Róbert, a szakág vezetőedzője. - Enikőék rutinosan együtt mentek az olaszokkal, a futószakaszokat is ügyesen oldották meg, nagyon összeszokott egység képét mutatták, pedig csak most, a májusi válogatóversenyre ültek össze. Az Európa-bajnokság legeredményesebb magyarja, Váczai Enikő lett, aki az U23-as egyéni diadala után vehetett át ismét aranyérmet.”

A férfi U23-as K1-esek viadalában Havas Balázs, a Váci Vasutas sportolója hajszállal lemaradva a dobogóról, negyedik helyen fejezte be a versenyt.

(Fotó: mkksz.hu)