Váczai Enikő ezüstérmes a maraton Eb-n

A Ponte de Lima-i maraton Európa-bajnokságon a Gödi SE két versenyzője is rajthoz állt; a felnőttek közt Váczai Enikő párosban ezüstérmet nyert, az ifjúságiak közt Lukács István 4. lett.

Váczai Enikő ezúttal a KSI-s Katona Lilivel a K-2-esek mezőnyében ezüstérmes lett a 26.2 kilométeres, futószakaszokkal is nehezített távon, a szintén magyar kettős, Csay Renáta, Bara Alexandra páros mögött. Enikő korábban egyéniben és párosban, valamint U23-ban is nyert már kontinensviadalt.

Lukács István, a GSE 2016-os, K-2-ben maratoni ifjúsági Európa-bajnok kajakosa az idei kontinensviadalon egyesben állt rajthoz, a 22.6 kilométeres távon a 4. helyen zárt a szintén magyar győztes, Vékássy Levente mögött, akivel nagy csatát vívott a dobogóért.

„A gödi egyesületnek nagy eredmény, hogy a kajakos szakosztályból két versenyző is részt vehet egy Európa-bajnokságon! Enikő két év után tért vissza az elitek legjobbjai közé, Pisti pedig nagy mezőnyben, kiélezett küzdelemben lett negyedik” – értékelt Sinkó László edző.