Újabb börzsönyi csúcstámadás - ezúttal a Geri-csoporttal

A téli szünet utolsó napját kihasználva, a Gödi SE kajakosainak újabb gárdája vette célba a Börzsönyt. A csapatépítő túra alkalmával, ezúttal Kurunczi Gergely edző vezetésével, a legkisebbek családjai vágtak neki a Nagy Hideg-hegyi, mintegy 15 kilométernek.

Az előző napi eső igencsak feláztatta a meredek hegyoldalt, azonban így is 22-en vállalkoztak az amúgy remekül sikerült hegyi rohamra. A kora tavaszi enyhe idő végigkísérte a kirándulók útját, Királyrét után csakhamar felhőbe került a csapat, majd Magas-Tax környékén előbukkant a nap, onnan pedig már tiszta időben gyalogolhatott a Geri-csapat a 800 méter feletti csúcsra. A szemfüles gyerkőcök még a hófoltokban találtak annyi "anyagot", hogy egy-egy hógolyót is összegyúrjanak.

Az úton több egykori kajakossal találkoztak a résztvevők, többek közt a GSE hajdani többszörös bajnokával, Nagy Gergővel - jelenlegi szakosztályvezetőnk fiával.

Az utazásban ismét az alapítványi busz és a lelkes szülők voltak segítségre.

Véget ért hát a téli szünet... Voltak közös focik, családi kirándulások, közös karácsony és szilveszter - na és persze azért az edzések sem maradtak el; Simiék (Sinkó László) például előző nap mintegy 17 kilométert futottak - fotók a facebook-oldalunkon, itt - , szintén a Nagy Hideg-hegyre, de az úszások, erőfejlesztő kondizások is gyakoriak voltak.

A szakosztályvezetés és az edzők egyaránt azon voltak az ünnepek környékén, hogy valódi csapattá váljon a GSE szakosztálya, beleértve nem csak a versenyzőket, hanem a szülőket, testvéreket egyaránt. Ahogy Schmidt Gábor, a szövetség szakmai alelnöke a szakosztály karácsonyi ünnepségén fogalmazott: "értékes klubban, nagyon jó családban találják magukat, akik lejönnek ide kajakozni, a GSE szakosztályába". 

Január 6-án, hétfőn nem csak az iskola kezdődik újra, hanem a felkészülés rendje is visszaáll.

Fotók a honlap galériájában és a facebook-oldalunkon.