Több mint 100 gödi nevezés az év legrangosabb utánpótlás-viadalára

Július negyedik hétvégéjén rendezték a Gyermek, Kölyök és Serdülő Magyar Bajnokságot, Kolonics György Emlékversenyt Sukorón. A nevezések, és az indulók száma is rekordot hozott, 84 szakosztály 3995 leadott nevezésével közel 2000 versenyző küzdött az érmekért, pontokért.

A Göd SE Kajak-Kenu Szakosztálya is több mint 100 nevezéssel képviselte a városunkat az év legrangosabb utánpótlásversenyén.

Szép eredmények születtek, első, második és harmadik helyből egyaránt 4-4-et nyertek a versenyzőink, valamint számos pontot érő helyezéssel is büszkélkedhetnek.

Az edzők elégedetten értékelték a hétvégi viadalt.

"Erre a versenyre készültünk egész évben. Összességében szuper eredménnyel zártuk a versenyt, hiszen egyéniben szereztünk Gál András révén egy bajnoki címet, és egy Nelo Mk1-est is a kajak.hu felajánlása révén. A váltókban is jeleskedtünk, két fiú egységünk is felállhatott a dobogó legfelső fokára, a 10-11 évesek között Maszárovits László, Gál András-Szabó Vilmos, Galba Botond, illetve a 13 éves korosztályban a Sinkó András, Maszárovits Miklós, Pór Levente összeállításban. Elmondhatom, hogy mindenki a csoportomból pontot szerzett, ez úgy gondolom, nem kis dolog. Az eredmények között szerepel 2., 3., 4., 5., 6., 8. helyezés is. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra!"-mondta Mizser Diána.

Árkosi Gábor elmondta, a faddi edzőtáborozást követő pár napos „hazai” formacsiszolás és pihenés után a csoport idei erejét tekintve felkészülten vághatott neki a négynapos országos bajnokságnak. „Természetesen ezzel a versenyen résztvevő sok száz gyerek sem volt másképp. Csütörtökön a serdülők futamaival kezdődött meg a verseny. A váltók futamaiban a Helmes, Boskovitz, Machán váltónak sikerült egy bajnoki bronzérmet megcsípnie, amit azt gondolom az általuk elvégzett munka alapján meg is érdemeltek. A többi serdülő-váltó is nagyon szépen helytállt, értékes pontokkal gyarapították az egyesületet. Gratulálok nekik! A pályán zajló 500 és 1000 méteres futamokban sok babér nem termett, ugyanakkor értékes visszajelzéseket kaptunk arról, hányadán állunk ezekben a helyenként rendkívül erős serdülő-mezőnyökben. Kellő kitartással azonban előrébb tudunk lépni a jövőben. Biztató jelnek gondolom, hogy a hosszabb távon már ezekben a korosztályokban sem volt látható a pályán tapasztat nagyobb különbség.

A szombati versenynapon a kölyök korosztályú gyerekek is megkezdték a váltókban a versenyzést. Ezekben a futamokban született a csoportot is érintő legfényesebb eredmény, Sinkó András váltóban magyar bajnoki címet szerzett Maszárovits Miklóssal és Pór Leventével, bebiztosítva ezzel helyüket a téli bajnokok vacsorájára. A váltó erejét mutatja, hogy a korosztályuk leggyorsabb idejét teljesítették, amivel tisztán érezhették bajnoki címüket. Bevett hagyomány a szövetség részéről, hogy a győzteseknek az edzőjük adhatja át az érmet, kolléganőm Mizser Diána önzetlenül és bízva még mások sikeriben átadta ennek a lehetőségét. Köszönöm és gratulálok a csapatnak! Az U14-es váltókban pedig Szabó Bertalan szerzett egy értékes ezüstöt, kevéssel lemaradva a dobogó tetejéről. A váltó tagja volt még Bíró Dominik és Báthory Máté is. Ebben a korosztályban is indultak váltók, akik érmet ugyan nem szereztek, de helytálltak és pontjaikkal szintén hozzátettek az egyesületi eredményhez. Nekik is jár a gratuláció!

A verseny utolsó napján zajlottak a kölyök és gyermek korosztályú versenyzők 2000 és 4000 méteres futamai. Fülledt melegben versenyezve teljesíteni ezeket a távokat komoly fizikai erőpróba, sokszor a partról nézve ezt el is felejti a szurkoló. Sinkó András kölyök-válogatott versenyző a korosztálya egyes futamában a bajnoki cím mellett az ismételt kölyök-válogatottságért is küzdhetett. Egészen erős mezőnyben szerezte meg az előkelő negyedik helyezést, ami a megelőző versenyek eredményei alapján egy nagyon jó végeredmény. A jövő évi válogatottságot ezzel még nem, de az önbizalmat mindenképp megszerezte a keretfeltöltőre, ahol a még betöltetlen helyekért fognak küzdeni a versenyzők. Az biztos, hogy nagyon sok erős futamon és tapasztalaton van túl idén, úgyhogy most elsősorban gratulálni szeretnék neki és jó pihenést és horgászatot kívánni. A többiek is mind-mind teljesítették a távot és mezőnyük első felében vagy közepén végeztek. Itt is mindenkinek gratulálok, külön kiemelve az országos bajnokságon először induló ifjú párost. A versenyek a gyerekek váltó futamival zárultak, ahol az U12-es lány váltóban a vidéki eredménye alapján talán meglepetésre a lányoknak sikerült egy ezüstérmet szerezniük, jó zárszót adva ezzel a versenyeknek. A váltó tagja volt Gerber Bora, Hagymási Zita, Lukács Kata és Rácz Brigitta.

A versenyzés ezen a hétvégén is megmutatta mindenféle oldalát, volt öröm és helyenként egyeseknek egy kis bánat is, de ezek a fájdalmas pillanatok idővel értékes tapasztalatokká is válhatnak, ezt és jó nyarat kívánok mindenkinek!” 

Sinkó László, a legnagyobbak edzője azt mondta, nagy küzdelemben szép eredmények születtek. „Kiemelném a serdülő váltónkat, Matyus Jánost, Báthory Dánielt és Korompai Lászlót, akik bravúros versenyzéssel győztek, nagy csatában centiméterekkel előzték meg a KSI-s egységet. Második lett K2 1000 méteren a Sinkó Panna és a tiszafüredi Pető Adél egység, ami a duó számára kijutást jelent a szeptemberben, Racicében megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyére, így a tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz gödi résztvevője a rangos nemzetközi versenynek. Kellemes meglepetést jelentett a kölyök váltónk; Báthory Máté, Bíró Dominik és Szabó Bertalan vagány versenyzése számukra ezüstérmet hozott, valamint szintén a második helyen ért célba a serdülő négyesünk Matyus János, Velky Donát, Báthory Dániel és a nagymarosi Ganszner Ádám összeállításban, akik határozott, okos versenyzéssel a 19 egységet felvonultató mezőnyben érték el ezt az eredményt – ez a futam látványnak sem volt utolsó! Nem kicsit bosszantott, hogy a K1 200 méteren az ORV-indulást megcélzó Matyus Jánosnak komoly technikai gondja volt. Jánosnak az első 50 méteren kitört a hajójában a lábtámasz-tartó, és gyakorlatilag támasz nélkül küzdötte végig a maradék távot, ennek ellenére szoros versenyzéssel a negyedik helyen ért célba. A Korompai László, Velky Donát párosunk pedig úgy lett harmadik, hogy a három első egység a futamban 0,8 másodpercen belül ért célba....

Úgy gondolom, hogy a verseny egészét tekintve nem szerepeltünk rosszul, a hibákat már a helyszínen részben megbeszéltük, igyekszünk kijavítani, hogy ezután még eredményesebbek legyünk. A nagyobbakkal folytatjuk a felkészülést a két hét múlva megrendezésre kerülő ifi bajnokságra, valamint a maraton vb-válogatójára.

Fotók