"Szárazföldi” érmek az év első versenyén

Szakítva a hagyományokkal, nem egy, hanem az ország három helyszínén rendezték idén az utánpótláskorú kajak-kenusok Héraklész fizikai felmérőjét. A Gödi SE 14 fős kajakos csapata egy második és két harmadik helyet szerzett a február 15-ei viadalon. Az esemény a téli felkészülést tükrözi. Sinkó László értékel.

A három helyszín kiválasztásával a szervezőknek az volt a céljuk, hogy minden egyesület megtalálja a hozzá legközelebb lévőt, a távok és feladatok természetesen azonosak voltak.

A Héraklész Fizikai Felmérő Regionális Bajnokságok fő támogatója és névadója a Magyar Olimpiai Bizottság keretein belül működő Héraklész program, fő koordinátora a Magyar Kajak-Kenu Szövetség volt. A regionális bajnokságokat a Graboplast Győri Vízisport Egyesület Kajak-Kenu Szakosztálya, a Szegedi Vízisport Egyesület és a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület szervezte.

A győri Bercsényi Gimnáziumban a Budapest Régió együttesei a Közép-Magyarország, Közép- valamint Dél- és Nyugat-Dunántúl klubjainak versenyzőivel mérkőztek.

Sinkó László edző így értékelte a versenyt:

"A remek hangulatú verseny szinte fesztivál jellegű volt, a megmérettetés mellett nagyszerű alkalom nyílt a sportkapcsolatok építésére, más szakosztály sportolóival való ismerkedésre, beszélgetésre.  Mindhárom csoportból jöttek fiatalok. Sajnos nem tudtunk az eredetileg tervezett sportolóinkkal utazni, a benevezett versenyzőink közül többen betegek lettek, vagy éppen csak a versenyre épültek fel. A csapatunk így is jól teljesített, a futószámokban kifejezetten remek eredményeket értek el a fiatalok. A népes mezőnyben – volt ahol több mint 100 fő indult – versenyzőink rendre a futamok elején végeztek. A kiscsoportunkban, a legifjabb kajakosainknál, a téli edzésrendben prioritásként az úszás és a tornatermi készségfejlesztés szerepel, ezért – bár a kicsik a futásban nagyszerűen szerepeltek – látszott, hogy az erőnléti számokban még javulniuk kell. A nagyobbak a népes, már tapasztalt mezőnyben kiegyensúlyozottan szerepeltek, a tavalyi évhez képest javítottak. Látszik a téli munkánk eredménye. Ugyanakkor leszűrtük azt is, hogy a vízre szállásig hátralévő egy hónapban hol kell még fejlődnünk.”

A győri, regionális bajnokságon 27 kajakos fiúcsapat vett részt, a házigazdák, a KSI és az UTE dobogósai mögött a Gödi SE összesítésben a Dunakanyar legjobbjaként 8. lett. Lányaink 26 együttes közül a 14. helyen zártak, itt Dunakeszi, Győr és Tata fért a dobogóra.

A klubok összesített tabellája 35 gárdát számlál, ezen a GSE kajakosai az első harmadban, a 11. pozíciót foglalják el. A Győr itt is tarolt, a dunakanyari régióból egyedül a dunakesziek tudtak megelőzni. 

Teljes eredménylista: itt

A GSE eredményei:

2. hely: Szilva Simon, törpe korcsoport
3. hely: Sinkó Panna, III. korcsoport és Sajgó Ádám, törpe korcsoport
5. hely: Báthory Máté, I. korcsoport
6. hely: Lukács István, V. korcsoport
7. hely: Sipos Kincső, 0. korcsoport
9. hely: Bársony Ottília, 0. korcsoport
10. hely: Bársony André, II. korcsoport
11. hely: Báthory Dániel, II. korcsoport
13. hely: Sinkó András, II. korcsoport
18. hely: Pattantyus Anna, II. korcsoport
18. hely: Matyus János, III. korcsoport
20. hely: Pattantyus Márk, VI. korcsoport
32. hely: Bankhardt Bendegúz, I. korcsoport
 

Képek a Fotó Portálon.
Fotók a szakosztály hivatalos Facebook-oldalán.