Sűrű szakosztályi programok májusban

Május első napjától besűrűsödik a GSE kajakos szakosztályának programja. A mindennapi edzéseket közös edzőtábor egészíti ki, a lelkes szülők alkotta "háttérbázis" pedig a korábbi társadalmi szerepvállalásokat folytatva idén is csatlakozik a gödi, városi rendezvényekhez. Szülői napot is tartunk, és jön a vándorkiállítás.

Május elsején az idősebb versenyzők Sinkó László vezetésével, a már ismert, tolnai edzőtáborba utaznak, hogy ott folytassák felkészülésüket. A többnapos összetartást egy helyi verseny, a Tolna Maraton zárja majd. 

Az utolsó májusi hétvége már tartogat egy komolyabb megméretést, Sukorón rendezik az országos diákolimpiát, addig pedig a maratoni országos bajnokságra is sor kerül.

Május elseje Göd életében is mozgalmas napot jelent, Wagner László már hagyományosan ekkor rendezi a városi majális sportnapot, melynek keretében a Gödi SE szakosztályai is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, toborzásra.

Május 5-től az alsógödi Búzaszembe, majd egy hét múlva a Huzella iskolába látogat a Váci Kajak-Kenu Barát Kör vándorkiállítása, melyen szakosztályunk is megmutatkozik szervezéssel, toborzással. 

Május 11-én egy másik tradicionális városi eseményt rendeznek. A Dunapart Nyaralóházak területére szervezik a Madarak Fák Napját, mely összességében országos eseménynek számít, ki-ki a maga régiójában május 10-éhez igazodva rendezi. Szakosztályunk  - a korábbiakhoz hasonlóan - ezen az eseményen is kiemelkedő szerepet tervez.

Még azon a hétvégén kerül sor a "Te szedd!" városi nagytakarításra is. Az országos, "Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akcióhoz városunk, így a GSE szakosztálya is csatlakozik május 9-én és 10-én.

Május 24-e is jelentős lesz a gödi kajakosok életében. Tavaly indítottuk a "Szülői napot", melyen az érdeklődő szülőket, házaspárokat - ide értve a szakosztályhoz még nem kötődő, "külsős" felnőtteket is - térítésmentesen - az ebédlehetőség kivételével - ismertetik meg a vízi élet és a kenuzás alapjaival a GSE edzői és a meghívott szakemberek.

Az egyes eseményekről bővebben honlapunkon és a Facebook-oldalunkon hamarosan olvashatnak.

(Fotó: Kurdi Imre)