Sikeres vidékbajnokságon vezet az út az ob-ra

Július első hétvégéjén rendezték meg Velencén az Országos Vidék Bajnokságot, ahol a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya is népes mezőnnyel vett részt. A fiatalok hozták a formájukat, szép számmal szállították az érmeket. Következő cél: az országos bajnokság.


„Jó úton haladunk a céljaink felé - summázta Mizser Diána edző. - Van még mit javítani az országos bajnokságig, de alapvetően nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel. Lett vidékbajnokunk, a váltókból szinte mindenki éremmel jött haza, és ez nagy lökést ad a további edzésekhez.”

Árkosi Gábor azt mondta, a pénteki és szombati mostoha időjárási körülmények között helyenként a hajóban maradás is komoly kihívások elé állította a versenyzőket, sajnos nem is mindenkinek sikerült ezt megoldania. „Az 500 és 1000 méteres távokon indult versenyzőim közül kiemelném a K-2-ben induló Zoboki Zoltán, Bársony André párost, akinek a hatodik hellyel sikerült érmet szerezni. Biztató futamot láttam 1000 méteren Boskovitz Árontól, ennek is nagyon örültem. Vasárnapra megjavult az idő, és a jó versenyek sem maradtak el. Mindenki kihozta magából a maximumot, a váltók is remekül szerepeltek. Sinkó Andrásnak kijött a lépés, kétszeres vidékbajnok lett. Gratulálok mindenkinek! Folytatjuk a felkészülést az országos bajnokságra.”

„Mozgalmas hétvégén vagyunk túl, mindhárom napon sok számban voltunk érdekeltek. - összegzett Sinkó László. - Az eredményekre sem panaszkodhatunk, bár a megszokottól egy kicsit több versenyszámban volt hiányérzetünk, gondolok itt az időjárásból fakadó problémákra; több versenyző bedőlt, volt olyan futam, ami elmaradt az extrém időjárás miatt. A versenyzőim közül kiemelem Szabó Nándort és Bíró Zsombort, akik a múlt heti diákolimpiai győzelmük mellé behúztak egy vidékbajnoki aranyérmet is K-2 500 méteren, bizonyítva azt, hogy számolni kell velük. A verseny éremhalmozója Korompai László volt, aki négy ezüstéremmel zárta a hétvégét. Minden versenyzőnk keményen odatette magát a futamokra, és kihozta magából a maximumot. Javítanivaló azonban így is bőven akad, a ráckevei edzőtáborban azon leszünk, hogy ezeket korrigáljuk a magyar bajnokságig.”

A teljes eredménylista itt olvasható.