Sárkányozás a váci medencében

A Gödi SE kajakosai, egy kicsit megfűszerezve a monoton téli alapozást, részt vettek a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör által rendezett kajak-kenut és sárkányhajózást népszerűsítő versenyen, február 22-én. Az I. Váci Medencés Suli-Sárkány Bajnokságra a Váci Városi Uszoda 33 méteres új, fedett medencéjében került sor. Az érem ezúttal sem maradt el...

A versenyt dr. Harrach Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, a verseny fővédnöke Wichmann Tamás, olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok, Fair Play-díjas kenus volt. A viadalon végig jelen volt a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az egykori GSE-versenyző Kammerer Zoltán, a baráti kör elnöke is.

A népszerűsítő versenyt iskolai csapatoknak szervezték, melyre 16 általános és 8 középiskolás csapat nevezett be, köztük a gödi iskolák diákjai, akik között több GSE-kajakos is hajóba ült. 

A versenyt a kajak-kenu szakosztályok csapatai nyitották meg bemutató jelleggel, hogy példát mutassanak az iskolai együttesek számára. 

"Szakosztályunk versenyzői nem hoztak szégyent Kammerer Zoltánra, kajakosaink a sárkányhajóban is remekül teljesítettek, a versenyt megnyerték, így büszkén állhattak a dobogó tetejére!" - újságolta Sinkó László, a GSE edzője.

Az egyesületi versenyzők viadalai után következtek az iskolák alkalmi formációinak összecsapásai.

"Az gödi iskolákkal való előzetes koordinálás, szervezés eredményeképpen városunk mindhárom általános iskoláját képviselte egy-egy csapat. Az alsógödi Huzella iskolából Bilkó Magdolna tanárnő vezetésével, a felsőgödi Németh László iskolából Matyusné Rácz Erika tanárnővel, míg a szintén alsógödi Búzaszemből Papp Ferenc testnevelő tanár irányításával jöttek a gödi tanulók. Mindhárom iskola csapata ügyesen helytállt, a legjobban a búzaszemesek szerepeltek, ők a negyedik helyen végeztek" - mondta "Simi".

"Szakosztályunk a verseny során mind az eszközbiztosításban, mind a lebonyolításban tevékenyen részt vett. Bemutató jelleggel két kajakot és két négyes kenut is vittünk, amiben nagy lelkesedéssel gyakoroltak a sportágat kipróbálni vágyók a váci uszoda medencéjében. Itt szeretném megköszönni a lelkes apukák, illetve Németh István munkáját is, aki mindvégig segített a szervezőknek a verseny korrekt lebonyolításában" - tette hozzá a Gödi SE edzője.

A GSE szakosztálya köszöni a Váci Kajak-Kenu Baráti Körnek a színvonalas szervezést, a vidám hangulatú, remek versenyt!

Fotók honlapunk galériájában és Facobook-oldalunkon.