Régiós Naszály-hegy futás

Putyu (Németh István) ötlete alapján egy regionális közös futásra gyülekeztek a Gödi SE, a Váci Karakán és a Nagymarosi Kajak-Kenu SE fiatal sportolói a Naszály-hegy lábánál, hogy a 7 km-es távon felmérjék a jelenlegi tudásuk szintjét.

 

A régióban egyre sikeresebbek és egyre több egyesületet érdekelnek azok a közös edzések, összetartások, amelyek a regionális akadémiák létrehozásának az alap ötletét is táplálták. A közös munka, az együtt gondolkodás, a „szomszédokkal” közös felmérők egyfajta mérföldkövek is mindig, hiszen ilyenkor összemérhetőek a sportolók más egyesületek versenyzőivel, így nagyobb kitekintést kapnak azt edzők is arról, hogy az elvégzett munka tekintetében hol állnak a tanítványok. A gödiek két kisbusszal érkeztek, sajnos néhányan betegség miatt nem vehettek részt a felmérésen, amelyre az U11-U18 közötti korosztályokból kerültek kiválogatásra a jobb futók, hiszen végig hegyre felfelé kellett futni, ami komoly kihívást jelent mindenki számára. 3 csoportban indultak a gyerekek, 2 perces időközökkel, hogy ne zavarják egymást futás közben. Az időjárás elfogadható volt, nem volt túl hideg és a köd sem volt zavaró. 

A legjobb eredményt a nagyok között Berencsi Bendegúz (2005) érte el 32:13-al, a fiatalabb versenyzők között Kovács Bozsidár (2011) futotta a legjobb eredményt, 32:20-al. 

A következő hasonló futó regionális felmérő január első hetében várható, akkor a Dunakeszi kajakosokkal közös futás van a tervekben.