Péntek délután megnyílt a Kajak Kaland kiállítás

Március 14-én megnyílt a "Kajak Kaland - kajakosok másként" kiállítás az alsógödi József Attila Művelődési Házban. A két hétig látható tárlatot többek mellett Markó József polgármester és Nagy Árpád szakosztályvezető indította útjára, majd a kajakos fiatalok majd' félórás műsorral mutatták meg "másik" oldalukat.

A kiállítás és a megnyitó műsora szülői kezdeményezésre, a gyerekek közreműködésével, a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya,  a Dunai Vízisport Alapítvány, a gödi József Attila Művelődési Ház és a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör együttműködésében, azok közös szervezőmunkájának eredményeként valósul meg.

A tárlatot Nagy Árpád szakosztályvezető mellett Markó József polgármester, Tuzson Bence területi fejlesztési biztos és Parti Zoltán egykori Európa-bajnoki bronzérmes kenus, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora nyitotta meg. A teltházas érdeklődéshez a korábbi szakosztályvezetők, Barazutti László, Hamar János és Simon Tamás is hozzájárult.

A megnyitón ugyan külföldi edzőtáborozása miatt nem vett részt a gödi olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, de arról gondoskodott elutazása előtt, hogy ereklyéit is kiállíthassa a művelődési ház, valamint közreműködött abban, hogy az általa elnökölt Váci Kajak-Kenu Baráti Kör vándorkiállítása is megtérjen egy rövid pihenőre Gödön.  Kamerát a Göd Városi Televízió jóvoltából egy videón keresztül idézhettük a helyszínre.

Az ünnepi alkalmat a „kajakosok másként” jegyében a szakosztályban sportoló fiatalok műsora tette teljessé. Báthory Máté marimbázott, Gelencsér Rebeka énekelt, majd Vasvári Lili, Seregi Balázs és Hubay Csongor gitárkísérete mellett Horváth Hanga és Csenge, valamint Sinkó Panna, Lukács István és Báthory Dani egy Bródy János slágert énekelt, Csósza Barni népi furulyázott, Mokos Csongor kecskedudán játszott, végül a Horváth-lányok hegedűkíséretére átköltött népdalokat adtak elő a korábbi fellépők. 

Az iskolai elfoglaltság mellett nap mint nap edzésekre járó, magyar bajnokokkal felálló alkalmi formációk, valamint a szülők összefogása ismét megmutatta a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának közösségi erejét, valamint azt a törekvést, hogy a gyermekek a testkulturális értékek mellett más kulturális területek felé is nyitottságot mutassanak.

A tárlaton többek közt a szakosztályhoz közelállók által készített fényképek, rajzok, tűzzománcok, kézimunkák, emellett tablókon a magyar kajak-kenusport kiválóságai, Kammerer Zoltán személyes relikviái, illetve Hesz Mihály közel fél évszázados fakajakja tekinthető meg. 

"Ma abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy beszédet mondhattam a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya kiállításának megnyitóján, ahol a kajakosok rajzai, festményei, tűzzománcai, kézimunkái, fényképei, valamint a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör régiós munkái a magyar kajak-kenu sportág nagy pillanatairól tekinthetőek meg. A kiállítás nagyon megható, hiszen olyan sportoló gyerekek - polihisztorok - munkáit láthatjuk, akik komoly eredményeket értek, illetve érnek el a sportban, és közben másban is kiteljesedik a személyiségük. Alkotnak. Hány felnőtt megirigyelhetné ezt az elszánt aktivitást!" - osztotta meg péntek esti élményeit Facebook-oldalán Tuzson Bence.

A kiállítás március 14. és 26. között látogatható a József Attila Művelődési Házban.

A kiállítás előzményeiről itt olvashat.

A kiállítókról az Események menüpontból tájékozódhat.

Képek a Galériában (fotó: Bea István/Gödi Körkép és Szabó Judit) és Facebook-oldalunkon.