Őszi finisben az iskolai kenu-oktatóprogram

Hétfőn és kedden tovább folytatódott a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának iskolai kenu-oktatóprogramja Sinkó László edző vezetésével. A GSE vízitelepére ezúttal két osztály jött a Búzaszem iskolából, testnevelőtanárukkal, "Fecó bácsival".

Hétfő délelőtt a negyedikes osztály érkezett hozzánk. Többen közülük már kajakoznak szakosztályunkban, Kurunczi Gergely csoportjában, így ők már ismerték a "terepet". Rövid elméleti oktatás után vízre szálltak a gyerekek két nagy kenuval, tapasztalt kormányosokkal. A holtágban eveztek fel a gátig, majd vissza, illetve a sziget másik oldalán ki is szálltak egy rövid időre. A kenuzásra szánt idő gyorsan elrepült, a csónakházhoz visszaérve a fiatalok lelkesen kérdezgették, hogy mikor jöhetnek újra.

Hétfő délután az ötödikesek vettek részt a programban. Ez egy kis osztály, így a kenuzáshoz kedvet érzők egy nagy kenuval vízre tudtak szállni, míg a parton maradó négy tanulónak Fecó bácsi rögtönzött testnevelésórát a Duna partján. Az osztálynak annyira tetszett a "kihelyezett" testnevelésóra, hogy kedden is lejöttek még egy hasonló alkalomra.
 
Az iskolai kenu-oktatóprogram az őszi időjárás miatt lassan véget ér, a szakosztály a tervek szerint tavasszal folytatja az idén tavasszal elkezdett, gödi iskolákkal közös projektjét.