Négy versenyzőnk lett jó tanuló-jó sportoló!

A Gödi SE fiataljai számtalanszor bizonyították, hogy a kiváló sporteredmények mellett a tanulásban is képesek élen járni. A közelmúlt időszakában 4 kajakosunk ért el olyan tanulmányi és sporteredményt, hogy jogosan pályázott a "Jó tanuló-jó sportoló" címre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága május 20-án hozta nyilvánosságra a "Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2013" pályázat eredménylistáját. A 409 nevet tartalmazó előterjesztést Balog Zoltán, az érintett tárca minisztere fogadta el. A díjátadó ünnepségre néhány héten belül, június elején kerül sor.

A több mint 400 általános és középiskolás diák között négyen a Gödi SE kajakosai.

Horváth Csenge a váci Piarista Gimnázium nulladikos tanulója, elismerése a tavalyi, Búzaszem iskolás nyolcadikos teljesítményére vonatkozik. Lukács István és  Mocsáry Viktor a felsőgödi Németh László Iskolában jelenleg végzős, míg Sinkó Panna a Huzella Tivadar Általános Iskolában tanul, 2013-as, ötödikes teljesítményét díjazták. A GSE versenyzői esztendők óta forgatják a kajaklapátot, az országos és regionális versenyeken rendre dobogón, vagy ahhoz közeli helyen végeznek.

A két "Németh Lászlós", Isti és Viktor duplázónak számít, hiszen tavaly már elnyerték e megtisztelő címet.

Az elismerésre a város is büszke lehet, mindhárom iskolájának képviselője részesült a díjban.

A fiatalok eredményei is azt támasztják alá, hogy a rendszeres sporttevékenység, a mindennapi kemény fizikai felkészülés összeegyeztethető akár nyolcadikos, továbbtanulás előtt álló, akár már gimnáziumi, középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok számára is.

A négy "jó tanuló-jó sportoló" cím azt is tükrözi, hogy a Gödi SE szakemberei a fizikai felkészítés, versenyeztetés mellett a tanulmányi eredményekre, a mentális felkészülésre is jelentős figyelmet fordítanak, továbbá a szakosztályban sportoló fiatalok családjai, szülei az aktív sport mellett gyermekeik eredményes tanulására is nagy hangsúlyt fektetnek.