Megháromszorozták bajnoki pontjaik számát a Gödi SE kajakosai

A Gödi SE-ben kajakozó gyermekek szeretik a sportot, kirándulást, a kerékpározást, egymást, a Dunát, a kajakot; jó közösséget alkotnak, s emellett remek bajnoki eredményeket hoznak. Összefoglalva ezt mondhatjuk el az elmúlt versenyévad után.

2012-ben a szakosztályt az első két korosztályhoz tartozó gyermekekkel kezdtük újraszervezni.

Úgy látszik, a szervezés sikeres volt.

A legkisebbek, a 11-12 évesek 2013-ban 87 bajnoki pontot hoztak az egyesületnek, s ezzel a Gödi SE eddigi 30 éve legjobb ponteredményét érte el ebben a korosztályban. A bajnoki ponttáblázatban 59 klubból mindez az előkelő 8. helyre volt elég. A Dunakanyar klubjai közül csak a Váci Hajó került elénk. Gyermekek ponttáblázata itt.

Az eggyel nagyobbak, a 13-14 évesek között a már máskor is elért 84 pont a szintén az élbolyban lévő 11. helyre volt elég. A dunakanyari klubok közül itt is csak a Váci Hajó van előttünk. Kölyök korosztály ponttáblázata itt.

Különösen értékesek ezek az eredmények azért, mert 2012-ben újjá kellett szervezni az egyesületet, s szinte teljesen új gyermekcsapattal vágtunk neki az új időknek.  Az egyesület bajnoki pontjainak döntő többsége e két korosztályból származik, hiszen a fölötte lévő korosztályokban jelenleg alig van versenyzője a klubnak. De a mostani „kicsik” nőnek, s remélhetőleg a gyermek és kölyök korosztályban még csak az oroszlánkörmeiket mutatták meg.

A Gödi SE újjászervezett kajakszakosztálya 2012-ben 72 bajnoki pontot gyűjtött, 2013-ban pedig 199 pontot. Azaz a szakosztály egyik évről a másikra közel megháromszorozta bajnoki pontjainak számát. Bajnoki ponttáblázat itt.

Újra bebizonyosodott, hogy a Gödi SE edzői a legjobb magyar utánpótlásszakemberek között vannak. Sinkó László (Simi), Kurunczi Gergő (Geri) és Stinglincz Orsolya (Orsi) tudják a titkot: hogy lehet boldog, kiegyensúlyozott, a sportot szerető, egymásért és magukért is dolgozó kajakosokat nevelni.

Csak így tovább! Hajrá Göd!