Lukács István újra magyar bajnok, három érem szombaton!

Lukács István, a Gödi SE serdülő-válogatott kajakversenyzője megvédve tavalyi maratonbajnoki címét, idén is az ország legjobbjának bizonyult az országos bajnokságon, K1-ben, 15 kilométeren. A lányok hasonló távján Horváth Csenge 6. helyen zárt. Matyus János 10 kilométeren 3. lett. 

A győri Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon a GSE kajakosai szombaton - a bajnokság második versenynapján - az egyéni számokban voltak érdekeltek.

Lukács István a szám esélyeseként állt rajthoz, nagyszerű evezéssel sikerült megvédenie bajnoki címét. "Május elején Tolnán edzőtáboroztunk, majd egy kisebb, évadnyitó maratonversenyen mértük meg, hogy állunk a felkészülésben. Akkor ezüstérmes lettem, de bíztam benne, hogy az országos bajnokságra még jobban fel tudom szívni magam. Bő egy héttel ezelőtt kosaraztam a suliban, sikerült egy kézsérülést szereznem, rögzítőkötést kaptam, ennek szellemében telt az elmúlt hetem. Nem adtam fel... Természetesen dobogóra szerettem volna állni Győrben is, de inkább győzni jöttem. Edzőm, Simi megint csak jól időzítette a felkészítésemet, köszönöm neki! Beérett a sok állóképességi munka, amit télen végeztünk, a sok Hideghegy-futás" - mondta a versenyt követően a GSE duplázó maratonbajnoka, aki ismét bizonyította, helye van a serdülő Héraklész-válogatottban.

Szombaton dobogóra állhatott még az MK-ban 10 kilométeren versenyző Matyus János, aki harmadik lett, és a serdülő-korcsoportos Horváth Csenge, akit hatodikként díjaztak.

A Gödi SE sportolóinak eredményei:

1. hely Lukács István K1 V. kcs 15 km
3. hely Matyus János MK1 III. kcs 10 km
6. hely Horváth Csenge K1 V. kcs 15 km

További helyezések:

16. hely Mocsáry Viktor K1 V. kcs 15 km
23. hely Fidlóczky Vilmos K1 V. kcs 15 km
23. hely Szabó Nándor K1 IV. kcs 10 km

Képgaléria a szombati versenynapról itt.

A küzdelmek vasárnap folytatódnak.