Lukács István a maratoni szám bajnoka lett Győrben!

A győri Kajak-kenu Graboplast Maraton Magyar Bajnokság második versenynapját rendezték szombaton; az utánpótlás-korúaknak kiírt futamokban a Gödi SE kajakosai is rajthoz álltak. A legnagyobb GSE-sikert a IV. korcsoportos fiúk 10 kilométeres számában Lukács István szállította: Sinkó László tanítványa magyar bajnoki címet szerzett!

A korosztályban igen népes – mintegy 70 fős – mezőny gyűlt össze, így a szervezők két futamba sorolták a résztvevőket, majd mindkét futam győztesét bajnokként ünnepelték. A mezőnyt a gödiek uralták: a gse-s Lukács Isti – aki hatalmas hajrában szerezte meg a bajnoki címet – mellett a szakosztály korábbi versenyzője, Luczó Bence is a dobogó tetejére állhatott.
Lukács Istvánnak folytatódik a sikersorozata: a tavalyi, kölyök-korosztályban szerzett ob-arany- és ezüstérem után, idén az idősebbek közt is a legjobbak közt van. “Simi” edző munkája újabb babért eredményezett.

A versenynapon a szintén IV. korcsoportban versenyző Horváth Csenge és Fidlóczky Vilmos 12., míg Mocsáry Viktor 13. lett.
A szakosztály részéről Farkas Csilla a pénteki napon, az ifjúságiak 17 kilométeres versenyében a 16. helyen fejezte be a viadalt.

A győri ob eredménylistája megtekinthető: itt

Videó a befutóról.