Korábbi GSE-kajakosok a hétvégi szegedi világkupán

Ötvennégy ország több mint ezer versenyzője száll vízre a hétvégén a Szeged melletti Maty-éren, a kajakosok és kenusok világkupa-sorozatának harmadik versenyén. A mezőnyben öt korábbi, a Gödi SE-ben is sportoló kajakos is megküzd az érmekért.

Baráth Etele, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke a csütörtöki, szegedi sajtótájékoztatón elmondta: a teljes magyar élvonal bemutatkozik, a csapat mintegy 60 versenyzőből áll.  

Ábrahám Attila főtitkár, a szervezőbizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy a hétvégén a versenyzéshez kiváló idő ígérkezik, majd jelezte: a nézők számára ingyenes belépést biztosítanak, és ingyenes buszjárat szállítja őket a pályára.   

Storcz Botond vezetőedző szerint az első két világkupa - a milánói és a racicei - eredményei alapján és a nevezési számokból adódóan nagyon nagy csaták várhatók.         

"Lehet azt mondani, hogy itt csúcsosodik ki a világkupa-sorozat - mondta. - Mint vendéglátók, mi indulunk a legnagyobb létszámban, minden versenyszámban két egységgel" - tette hozzá, majd kiemelte: a cél, hogy a nemzetek közötti pontversenyt a milánói viadalhoz hasonlóan ezúttal is a magyarok nyerjék meg.    

A világkupán rajthoz áll a korábbi GSE-s Bán Kristóf (FTC), Kammerer Zoltán (Graboplast Győr), Kulifai Tamás (Vasas SC), a hölgyek mezőnyében pedig Hagymási Anita és Réka (MAFC). A fiatalabb Hagymási-lány, Réka, tavaly aranyéremmel térhetett haza a szegedi világkupa-állomásról.

Abu Dhabi és Szolnok után új helyszínre érkeztek Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzői. Az olimpiai ezüstérmes férfinégyes tagjai, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel végre már ismét téthelyzetben, éremért lapátol majd együtt a Maty-éren.

„Én személy szerint már nagyon vártam a világkupa-rajtot, imádom Szegedet, ezt a pezsgést, igazi élményt jelent itt versenyezni – árulta el a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, aki a hajó rangidőse, de egyáltalán nem vénember, ugyanúgy kiveszi a részét és az élen jár a munkában a tréningeken, amelyeken az elmúlt hetekben már nagyon hangsúlyos volt a négyes. – Heti két-három négyes edzésünk volt, és mivel tavaly ősszel felduzzadt a csoport, így mindig volt egy kontroll csapathajó is, amely még jobb teljesítményre sarkallt minket.”

„Izgatottan várjuk a rajtot – tette hozzá Kulifai Tamás. – Jó úton járunk a felkészülésben, és egyre jobbak leszünk, a hazai közönség előtt pedig mindig óriási élmény versenyezni. A célunk természetesen a győzelem, de főleg a jó versenyzés, mert azért sorban állnak a nagy riválisok, példának okáért a már Szolnokon edzőtáborozó ausztrál csapat, a lengyelek és persze nem szabad megfeledkezni a másik magyar egységről sem, amelyben Szalai Tamás és Kugler Attila révén a csapattársaink ülnek.”

Az indulók rajtlistája: itt

A szövetség beharangozó híre: itt

(Forrás: MTI-MKKSZ-godikajak.hu, fotó: http://icfworldcupszeged.com