Két évtizedét ünnepelte a Göd Kupa a nyár utolsó napján

Több száz résztvevővel rendezte a Gödi SE idén 30 éves kajak-kenu szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány a jubileumi, XX. Göd Kupa kajak-kenu versenyt augusztus 31-én. 

Délelőtt a korosztályos kajakfutamokra 9 klubból összesen 183-an neveztek (297 beülő), többen, mint 2012-ben (152 kajakos, 227 beülő). A kajakfutamokon a vendéglátó GSE mellett a MAFC, a KSI, a Váci Hajó, az Esztergomi Hajós Egylet 1907, a Verőce, a Váci Vasutas és a Szentendrei Kajak-kenu SE sportolói vettek részt.

A 20 futam – törpéktől az ifi/felnőtt nyílt kategóriákig – összesített eredményei alapján a csapatversenyt a MAFC nyerte, második helyen a vendéglátó GSE, míg harmadikon a Váci Hajó végzett. A GSE 54 versenyzővel, 67 beülővel vett részt a küzdelmekben; a mérleg 3 arany-, 5 ezüst-, és 3 bronzérem.

A XX. Göd Kupa kajakfutamainak GSE-dobogósai:

Aranyérmesek: Horváth Csenge, Sipos Boglárka, Sinkó András. 

Ezüstérmesek: Velky Donát, Bársony Ottilia, Lukács István, Bankhardt Bendegúz, Horváth Krisztina. 

Bronzérmesek: Mocsáry Gergő, Horváth Csenge, Sinkó Panna.

A teljes eredménylista megtekinthető: itt.

A XX. Göd Kupán, új sportágként debütált a sárkányhajózás. A GSE tavasszal alakult "dragonjai", az ebédszünetben tartott bemutatójuk után, „próbakörre” hívták az érdeklődőket, lehetőséget adva kicsiknek-nagyoknak, a sportág kipróbálására..

Délután, hagyományosan a népszerűsítő kenufutamokra került sor. A 13 kategóriában összesen 120 egység, mintegy 400 indiánkenusa vett részt.

A kajakosok közt a legfiatalabbak (törpe) győztese megkapta a Váci Kajak-Kenu Baráti Kör – elnökük Kammerer Zoltán – által felajánlott vándorkupát, melyet Török László elnökségi tag adott át. A kenufutamok során a Czapkó Miklós, Fodor Balázs és Rotary-szponzor kupákat is kiosztották.

A résztvevők lelkesedését mutatja, volt olyan fiatal, aki délelőtt 2, délután 4-5 futamban, a felnőttek közül pedig 2-3 kategóriában is vízre szállt.

A nap során megannyi korosztályos bajnok mellett találkozhattunk több, nemzetközileg is eredményes egykori GSE-sportolóval, többek közt Váczai Enikővel, Slezsák Istvánnal, Pélyi Dáviddal, Hamar Péterrel, Hagymási Rékával, Oláh Gergővel és Freisták Péterrel.

A magas szintű szervezés még arra is kiterjedt, hogy a 2000 méteres pálya déli fordulóját óriáskivetítőn keresztül, élő közvetítés során szemlélhették az érdeklődők.

A jubileumot és Göd egyik legnagyobb rendezvényét – a Dunakanyar egyik legjelentősebb vízisport-eseményét – a média is figyelemmel kísérte. A Magyar Televízió stábot küldött a kupára, több jelentős online újság, rádió és magazin – többek közt a támogató Sportime – már előzetesen hírt adott róla; a Gödi Körkép, a Göd Városi Televízió és a Dunakanyar Régió főszerkesztője (Koditek Bernadett, Walter Béla és Vetési Imre) személyesen is ellátogatott Alsógödre.

A szervezők a nap során rajzversenyt is hirdettek, melynek során Kutner László, ez alkalomra készített grafikájának három változatát lehetett kiszínezni; végül négy kategóriában hirdettek győztest. A színezőverseny eredményei megtekinthetőek: itt.

Este a Kamaz, majd a Scarabeus zenélt; sötétedéskor egy gyönyörű tűzijáték adott látványosságot.

A szervező szakosztály és az alapítvány vezetése ezúton is köszönetét fejezi ki a támogatóknak, a szülőknek és az edzőknek, akik anyagi, termék- illetve szolgáltatásbeli támogatással, önzetlen felajánlásaikkal, munkájukkal járultak hozzá a jubileumi Göd Kupa sikeres lebonyolításához.