Két csoportban, vízen a legkisebbek

A versenyszezon vége felé, az iskolakezdést követően, még mindig nagyüzem van a GSE csónakházának környékén. A három edző a "hajózható" időjárást kihasználva, délutánonként még vízre viszi a fiatalokat.

Ezúttal a legkisebbek edzésére látogattunk el, ahol Kurunczi Gergely (Geri) edzővel beszélgettünk.
 
"A kezdő csapatommal jelenleg két csoportban dolgozom. Vannak olyan fiatalok, akik már május óta kajakoznak, velük heti 3 edzésem van. Ha az időjárás engedi, akkor már 8-9 kilométert is leeveznek jó tempóban. Sokan jöttek most szeptemberben, az iskola kezdetével is. Őket egy külön csoportba tettem, heti két alkalommal járnak le hozzánk a Dunára. Egy részük már "megüli" a kajakot, a többiek egyelőre kenuznak az edzéseken. Reméljük, a víz apad egy kicsit, és az időjárás is kedvezni fog nekünk, akkor ők is fognak még az idén kajakozni. A gyerekek nagyon ügyesek és lelkesek mindkét csoportban" - foglalta össze Geri.
 
A legkisebbek edzője hozzátette, november 4-től elkezdik a téli munkát, akkor más edzés beosztásra fognak áttérni. "Akkor az összes kis kajakosom már egy csoportban fog járni az edzésekre" - mondta Kurunczi Gergely.