Karácsonyi évzáró neves vendégekkel

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan az alsógödi sportházban tartotta a Gödi SE kajakos szakosztálya december 20-án az évzáró karácsonyi ünnepségét. A gyerekek, szüleik és edzőik mellett neves vendégek is ellátogattak a rendezvényre.

Az eseményen meghívottként részt vett a GSE egykori kiválósága, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai alelnöke, a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, dr. Horváth László, a Gödi SE elnöke, a GSE elnökségének több tagja, valamint a korábbi szakosztályvezetők közül Barazutti László, Hamar János és Simon Tamás.

Az ünnepségen Nagy Árpád szakosztályvezető értékelte az esztendőt, majd Sinkó László a fiatalokat köszöntötte, a legeredményesebbeknek, legszorgalmasabbaknak ajándékot adott át – természetesen minden csoport képviselőjének. Az ajándékok közt hullámkötény, széldzseki, póló, sportmasszőr utalvány, vagy csokoládé szerepelt. A díjátadáson a legkisebbek edzője, Kurunczi Gergely, betegség miatt nem vehetett részt.

Az ünnepi hangulathoz az ajándékozás és a fenyőfa mellett a fiatalok hangszeres, zenés előadása is hozzájárult, mutatva a közösség erejét, mely a fizikai felkészülésen ezáltal is túlmutat... 

Nagy Árpád a 2013-ban 30 esztendős szakosztály évértékelőjében kitért a tavaszi árhullám okozta nehézségekre, az árvízi védekezésben tanúsított városi összefogásra, a szülői aktivitásra, az állami és szövetségi támogatásra, az ennek köszönhető, megvalósult eszközbeszerzésekre és tervezett létesítményfejlesztésekre, a szülői nyílt napokra, az ingyenes iskolai kenu-oktatóprogramra, illetve a szakosztály megújult kommunikációjára – ide értve az új web- és facebook-oldalt is.

Schmidt Gábor már régi ismerősként tett eleget a meghívásnak, korábban Göd Kupán vagy a Bajnokok vacsoráján is találkozhattunk az egykori ifi kapitánnyal, főtitkárral. Mint a helyi televíziónak adott interjúban elmondta, a sportág eddig soha nem látott mértékű, több mint 10 milliárd forintos állami támogatásban fog részesülni 2020-ig, a szövetségen keresztül. Ennek keretében sporteszközre, létesítményfejlesztésre használhat fel újabb forrásokat a GSE. A sportvezető arról is beszélt, hogy a szövetség regionális edzőközpontok kialakítását tervezi, így a Dunakanyarban néhány éven belül egy olyan pálya, edzőközpont kerülhet kiépítésre, mely Dunakeszitől-Gödön, Vácon, Kismaroson át akár Nagymarosig, Esztergomig kiszolgálhatja a kajak-kenu társadalmat.

A szakosztályvezetés ezúton is köszöni a három edzőnek, Sinkó Lászlónak, Stiglincz Orsolyának és Kurunczi Gergelynek, valamint az „aktív” szülőknek a kitartó munkáját, támogatását; továbbá a Dunai Vízisport Alapítványnak, a Gödi Önkormányzatnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek és a Magyar Olimpiai Bizottságnak a különböző programokra, feladatokra, fejlesztésekre irányuló anyagi és szakmai támogatásait.

A GSE szakosztályának bajnoki ponttáblázatai korábbi cikkünkben tekinthetőek meg.

A díjazottak:

Sinkó László csoportjából:

az év legeredményesebb férfi kajakosa: Lukács István

az év legeredményesebb női kajakosa: Sipos Boglárka

magyar bajnok: Horváth Hanga és Pattantyus Márk

magyar bajnok csapat: Velky Donát-Mocsáry Gergő-Korompai László-Báthory Dániel

diákolimpia aranyérmes: Sinkó Panna és Matyus János Mátyás

régiós versenyeken elért eredményekért, magyar bajnokság 2. hely: Horváth Csenge

akire mindig számíthatunk: Németh István (Putyu)

Stiglincz Orsolya csoportjából:

versenyeken elért eredményekért: Báthory Máté és Bankhardt Bendegúz

Kurunczi Gergely csoportjából:

legjobb kislány kajakos: Bársony Ottília

legjobb kisfiú kajakos: Sinkó András

legszorgalmasabb kis kajakosok: Vasvári Hunor és Szabó Árpád

(Fotó: Bea István/Gödi Körkép)