Idén is népszerű volt a szülői napunk

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány május 24-én rendezte az immár hagyományos, tavaly elindított térítésmentes rendezvényét, a szülői napot. A szervezők olyan felnőtteket vártak - kajakos gyerekek szüleit és a vízi sportok iránt érdeklődőket -, akik szerették volna elsajátítani a kenuzás alapjait, megismerni gödi, dunai környezetünket.

"A Gödi SE szakosztálya fontosnak tartja, hogy a Duna partján élőket megszólítsa, és megteremtse annak lehetőségét, hogy minél többen megismerhesség a vízi környezetet, ami mellett élnek, a vízi közlekedés és a vízitúrázás alapjait. Mindezt több mint három évtizedes múlttal a hátunk mögött, társadalmi küldetésnek tekintjük" - fogalmazott  Nagy Árpád szakosztályvezető.

"A szakosztály, az edzők, a segítő szülők, a kormányosok mindezt ellenszolgáltatás nélkül végzik, mint ahogy a résztvevőktől sem kérünk ezért pénzt. Célunk a vízi életmód megszerettetése, a gödi fiatalok természetszerető, vízisportokkal való megismertetése, ehhez a szülőket is meg kell szólítanunk!" - tette hozzá Dalnoki Tibor, a társrendező alapítvány elnöke.

Az idei rendezvényen az előzetes regisztrációt követően tizenegyen vettek részt. Volt olyan szülő, akinek a fia a szakosztályunkban kajakozik, volt aki a honlapról értesült a lehetőségről és volt olyan is, aki a sportmajálison hallott a remek programunkról.

Első lépésként  Sinkó László edző tartott rövid előadást a vízbiztonságról, a vízfelület sajátosságairól, majd megmutatta "szárazon" a kenuzás alapjait.

Vízre szállás után Kincses Lajos edző motoros kísérete mellett hajózott fel a három kenu - két négyszemélyes, illetve a nagy hétszemélyes - Felsőgöd Vác felé eső végéig.

"Felfelé is jó tempóban tudtunk haladni - köszönhetően a "diákok" lelkesedésének -, de az erős sodrásnak hála, lefelé villámgyorsan haladt a csapat. Így ebéd előtt az érdeklődőknek még kenukormányzást is tanítottak a GSE szakemberei. A Széchenyi Csárdában elfogyasztott finom gulyás után ismét egy kis elmélet következett, ezúttal a vízi kresz legfontosabb elemeiről. Ezután Dunakeszi felé vette az irányt a csapat, és a kis szigetet megkerülve fáradtan, de elégedetten értek vissza a résztvevők a GSE csónakházához. A kormányzásban két régi kajakosunk segített, Vass Péter és Vida-Szabó Emese" - foglalta össze Szabó Judit, aki önkéntes szülőként vett részt az esemény lebonyolításában.

A szülői napon készült képek megtekinthetők: itt.