Húsz hajóegységgel irány a maraton ob!

Hétvégén Győrben rendezik a 2014. évi Graboplast Kajak-kenu Maraton Országos Bajnokságot. A Gödi SE összesen 20 hajóegységgel vesz részt a péntektől vasárnapig tartó viadalon. Versenyzőink egyes és páros számokban is megküzdenek a bajnoki érmekért.

Az országos bajnokságra hetvennél is több egyesület, több mint 2000 hajóegységét nevezték.

"Május elején a tolnai maratonversenyen nyolc érmet szereztünk, igaz, rövidebben voltak a távok, akkor négy kilométert kellett teljesíteni, és a gyerekeknek az volt az első idei vízi megmérettetése. Na és sokkal kevesebb induló is volt... Tavaly a maraton ob-n jól szerepeltünk, elég, ha azt mondom, több dobogós helyezés mellett Lukács Pisti bajnokként tért haza. Az időjárás és a Rába vízállásának ingadozása ugyan nem kedvező, de ezek ellenére is bízom a sikereinkben! Az elmúlt napokban a kedvezőtlen, viharos idő ellenére is hősiesen készültek a fiatalok. Igaz, ez elmondható más klubokra is, Győrben pedig mindenkinek egyformák lesznek a körülményei. Egyszer jó idő, egyszer rossz - ilyen a sport. Húsz egységet neveztünk, van, aki egyesben szombaton versenyez, lesznek, akik vasárnap párosban ülnek hajóba" - mondta elöljáróban Sinkó László edző.

A versennyel kapcsolatos információkat, pályarajzot, időrendet - más rendezvényekkel együtt - az Események, versenyek menüpontban találják.

A szövetség legfrissebb információit itt olvashatják.

A tavalyi beszámolónk a maraton ob-ról ittitt és itt olvasható.