A Gödi SE kajakos szakosztályának fejlesztési tervei

Többéves folyamat egyik állomásaként tárgyalta meg a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának vezetése a szakosztály fejlesztési terveit. A kajakosok gondolkodásának egyik kiindulópontja, hogy a szakosztálynak két lábon kell állnia...

Egyrészt a jelenlegi, alsógödi csónakház már szűkös a közel száz sportolónak, hiszen nemcsak ők, de a bérlők és a sárkányhajósok is helyet kapnak az épületben. Másrészt a szakosztály sokat dolgozik az iskolákkal (idén, május végén, június elején is vittük a diákolimpiára a gödi iskolás gyerekeket), s Felsőgödről már nehéz akár dupla testnevelés órán is eljutni a jelenlegi bázisra. Ezért a szakosztály Felsőgödön is szeretne bázist létesíteni. Ez az elképzelés először 2011 végén vetődött fel a Gödi SE-ben, de végül a 2013 végére elkészült szakosztályi jövőkép megtárgyalásával fordult komolyra az elképzelés.

A szakosztály a felsőgödi vízisportbázisra vonatkozó terveit már az önkormányzattal is ismertette, bekerült a sportot is felügyelő bizottság elé.

A koncepció része a testnevelés órák segítése, az iskolai és tömegsport, nyári táborok, valamint kajakos és kenus bázis létesítése.

Az elképzeléshez csatlakozott a szakosztály mögött álló Dunai Vízisport Alapítvány mellett a Dunai Vízcseppek Mozgalom, a Belépés Családostul Mozgalom, a Búzaszem Alapítvány, a Fiatalok a Vidékért Egyesület és a gödi Rotary Klub is.

A szakosztály jövőképében még számos más fejlesztési és szakmai elképzelés is szerepel, ezek részleteit a közeljövőben ismertetjük.