"Fesztiválokon" a kajakosok

Igaz, az időjárás nem a legszebb oldalát mutatta az elmúlt napokban, az előre meghirdetett, Gödi Szüreti Lovasfesztivál sportdélelőttjén és a Dunakeszi Feszt Kistérségi hétpróbáján mégis szép számmal gyűltek össze a sportolni vágyók. Köztük, a GSE néhány kajakosa is.

Amíg Sinkó László vezetésével a versenyzők egy része egy kaposvári duatlonversenyen vett részt, addig a két "fesztiváli" eseményen többen is versenybe indultak a mind jobb helyezésekért.

A Dunakeszi Feszten, a Kistérségi hétpróba egyik állomása volt "péntek 13-án" a települések közötti sárkányhajó-viadal. A Göd és Dunakeszi közötti versenyen a szervező dunakesziek végül visszahódították a tavaly elvesztett trófeát; Göd a második helyen futott be, Veresegyház a harmadik, Fót a negyedik helyet szerezte meg.

A gödi hajóban ült többek közt a sárkányhajós világbajnok Herczeg Tamás és Rendes István, a korábbi GSE-kajakos, most maraton vb-re készülő Váczai Enikő, továbbá a GSE Sárkányhajó Szakosztályának vezetője, Vajda Béla, és annak kormányosa, Rabnecz Károly is. A GSE kajakosait Stiglincz Orsolya edző mellett Török-Kondri Vanessa, Tajti Kata - ezúttal dobosként - és Ács Enikő képviselte. A csapatot erősítette még két, korábbi GSE-s sportoló, Slezsák Zsuzsanna és Freisták Ádám (MAFC). 

Szombaton, Gödön a Szüreti Lovasfesztiválra került sor, melyhez délelőtt a Belépés Családostul programsorozat Szüreti Sportdélelőttje - gyerekfocival és futószámokkal - csatlakozott. Az esős, hűvös időben a 800 méteres, tíz év alatti fiú kategóriában Sinkó András első helyen ért célba, csakúgy, mint a 2000 méteres fiú kategóriában. Bandika, édesanyjával, Judittal, a családok között harmadik helyet szerzett. A kisfocisták között, Kurunczi Gergely edző tanítványai közül, a futóversenyen Szabó Bertalan az alsósok között 3. lett, az 5-6. osztályosok közt Schön Mihály szintén bronzéremmel zárt. Szintén a kezdő csoportból, Vasvári Hunor, a Búzaszem csapatával, megint csak harmadik helyezést szerzett.

(Fotó: Kurdiimi)