Együttműködési megállapodást kötött a Gödi SE és a Búzaszem Iskola

Együttműködési megállapodást írt alá szeptember 12-én a Gödi Sportegyesület és a Búzaszem iskola. A kontraktust dr. Horváth László elnök és Horváth Szilárd, az iskola egyik alapítója látta el kézjegyével a GSE vízitelepén.

A búzaszemes gyerekek tavaszi testnevelés óráikon már kenuztak a Gödi SE kajakszakosztályánál, s a diákolimpiára is Sinkó László, a Gödi SE edzője készítette fel őket. Ennek eredményeként a diákolimpián két kenucsapatban is szerepeltek. Most a megállapodással ezt az együttműködést vetették papírra. A búzaszemes gyerekek tehát testnevelésórákon a Gödi SE edzőinek vezetésével, az egyesület kenuit, mentőmellényeit igénybe véve kenuzhatnak, tornatermük egyelőre nem lévén, használhatják a kajakosok konditermét. Az Gödi SE és a Búzaszem ezen kívül együttműködnek a Búzaszem tornatermének felépítésében és későbbi használatában. A Búzaszem pedig igyekszik a Gödi SE szakosztályaiba irányítani a sportolni vágyó gyermekeket. Az iskolai hirdetőtáblán a Gödi SE hirdetései szerepelnek majd, s más szakosztályé csak akkor, ha az a sportág nincs a Gödi SE-ben.

"A Duna mellett élő gyermekeknek fontos, hogy megtanuljanak a vízen közlekedni, s a folyóval jó barátságban legyenek. A Gödi SE ebben is megbízható partner, s komoly szaktudással és felelősséggel tudnak nekünk segíteni" - mondta Horváth Szilárd az aláírást követően.

Az iskolaalapító hozzátette: "Gödiként úgy gondoltuk, hogy a Gödi SE-t kell erősítenünk, hiszen ez a város sportegyesülete, s mindannyiunk hasznára szolgál, a város közösségét erősíti, ha jól működik. Nem utolsósorban így segítünk abban, hogy még jobban hasznosuljanak a ráköltött városi adóforintok is. Ezért csak akkor ajánlunk más szakosztályokat a szülőknek és gyermekeknek, ha a Gödi SE-ben olyan szakosztály nem működik".

Az eseményen részt vett Nagy Árpád szakosztályvezető és Keszey Tivadar, a Búzaszem Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója is.

(Fotó: Bea Dorottya)