Betlehemezett a kajakos csapat

A tavalyi esztendő után - talán - már hagyománynak tekinthető, hogy karácsony közeledtével betlehemezni indul a GSE kajakosainak néhány lelkes fiatalja. Az évezredes pásztorjátékban 10-16 éves sportolóink együttesen vettek részt.

Ezúttal, december 21-én, szombat este 12 fiatal járta körbe a kajakos családok egy részét.

Az "éles", jelmezes előadást három próba előzte meg. Az idei betlehemezők egy jelentős része már tavaly is részt vett a közösségformáló eseményen. Az ötletadó-főszervező, egy évvel ezelőtt - a GSE idei magyar bajnokainak egyike - Horváth Hanga volt.

A mindössze negyed órás, meghitt előadás örömet, boldogságot jelentett az alkalmi közönségeknek, a fiatalok összesen kilenc helyszínre látogattak el, köztük Nagy Árpád szakosztályvezetőhöz és Sinkó László edzőhöz is.

A logisztikához ezúttal is szülői segítségre volt szükség, a "betlehemi színészek" szállítása Serfőző Áginak és Lukács Istvánnak köszönhető.

A gyerekek ezúttal nem gondolkoztak a kalóriákkal, minden egyes "állomáson" kedves vendégségben volt részük - megkezdték a karácsonyi szénhidrátfeltöltést...

A közös pásztorjáték is mutatja, ez a kis kajakos csapat lelkileg, szellemileg is több annál, mint, hogy együtt gyűjtenék a téli futókilométereket, vagy emelgetnék a vasakat. Közösségi eseményeket találnak ki, azokat megszervezik, próbálnak, meghívják a kicsiket-nagyokat, és természetesen bevonják mindebbe családjaikat is. A közösségformálást mutatta előző napi, karácsonyi műsoruk is.