Az országos diákolimpián az iskolájuknak is hoztak dicsőséget a gödi kajakosok

Június utolsó hétvégéjén rendezték az országos diákolimpiát a Velencei-tavon, Sukorón. A versenyen azok a tanulók vehettek részt, akik a két héttel korábbi régiós selejtezőkön továbbjutottak. Az viadalon az ország több településéről indultak ifjú kajakosok, a GSE szakosztályának sportolói is nagy számban képviselték iskolájukat a versenyen. 

Az időjárás nem fogadta kegyeibe az indulókat, egyszerre kellett megküzdeni a nagy meleggel és az erős szél által keltett hullámokkal.

„Ezen a versenyen viszonylag kevesen indultak a csoportomból, mert többen edzőtáborban voltak. A verseny meglepetése volt a Szabó Nándor, Bíró Zsombor páros győzelme, hiszen a selejtezőn „csak" a harmadik helyet szerezték meg, itt pedig magabiztosan győztek. A lányok is kitettek magukért, a váci-gödi vegyes egység, Makrai Sára, Nagy Borka, Horváth Csenge és Vasvári Lili minimális különbséggel szorult a hajrában a második helyre. Az egyéni küzdelmek során Korompai László remek versenyzéssel bronzérmet szerzett. Szabadidős kategóriában is volt indulóm, Seregi Balázs második, Mocsáry Gergő hatodik helyezést ért el. Gratulálok minden versenyzőnek, akik nemcsak a versenytársakkal, de az időjárással is megküzdöttek. Innentől kezdve már az országos bajnokságra készülünk, amelynek egyik állomása a hétvégi vidékbajnokság lesz, ahol egy jóval nagyobb csapattal veszünk részt” - értékelt Sinkó László edző.

„Az országos diákolimpián a csoportom nagyobbik részét képező szabadidős sportolóim jutottak versenyzési lehetőséghez, mellettük azonban ki kell emelnem Sinkó András igazoltak közötti eredményét, akinek az előző versenyekhez hasonlóan nagy létszámú és szoros mezőnyben sikerült egyéniben és a négyesben egyaránt az ötödik helyen végeznie. A négyes tagja volt Maszárovits Miklós, Pór Levente a Mizser Diána csoportjából és Tubak Zalán. Zalánt is szeretném kiemelni, hiszen régóta szorgalmasan végzi az edzéseket és ilyen kiemelkedő eredményt neki ez idáig nem sikerült elérnie. A szabadidősök a maguk nemében az előző évek eredményeihez képest kitettek magukért, több dobogós helyezéssel, eredményesen képviselték iskolájukat, ezért nagy gratuláció illeti őket. Ami azt illeti, ha az elért eredményeket az egyéni viszonyrendszerből is megvizsgáljuk, akkor egy-egy eredmény mindenképpen kiemelendő. Akadtak ugyanis olyanok, akik nagy szorgalmuknak köszönhették eredményüket, míg mások egy csipetnyi szerencsének vagy éppen tehetségüknek. Remélhetőleg, azért mindkét „tábort" további erőfeszítésre sarkallva” - fogalmazott Árkosi Gábor edző.

Az eredménylista ide kattintva elérhető.

A GSE versenyzőinek eredményei és a fényképalbum a szakosztály Facebook-oldalán található.