Aktív hétvége - jól éreztük magunkat a Madarak és fák napján

A múltheti tolnai és a jövő heti győri viadalok között itthon töltött hétvége sem telt rendezvénymentesen a GSE kajakosai és edzői - na meg a hátteret jelentő szülők számára. Az előző napok országos, "TeSzedd!" szemétszedési akcióban való részvétel után, vasárnap a Madarak és fák napján aktívkodtunk.

"Mindkét esemény kiváló csapatépítés volt a gyerekeknek, az edzőknek és a szülőknek egyaránt. Már hagyomány, hogy amennyiben nincs az aktuális hétvégén versenyünk, akkor részt veszünk a városi rendezvényeken, legyen az városi takarítás, sportnap, vagy akár a Madarak és fák napja, ahol a természet értékei kerülnek előtérbe. Az előző napokban az alsógödi Duna-parton szedtük a szemetet, vasárnap Felsőgödön a Duna-part Nyaralóházak területére szervezett eseményre mentünk ki. Hogyne lenne ott a helyünk, ha második otthonunk a Duna. Ilyenkor színesítjük a programokat, kiviszünk kajakot, fényképeket; mesélünk az érdeklődőknek a programjainkról és természetesen a nyári táborainkról; ingyenes szülői napunkról is örömmel adunk tájékoztatást. Lényeg, hogy minél több család ismerkedjen meg a vízi sporttal, jöjjenek a gyerekek kajakozni, ismerjék meg ezt a csodálatos sportágat. A rendezvény arra is kiváló lehetőség volt, hogy más gödi szervezetekkel, civil szerveződéssel, városvezetőkkel is kapcsolatot létesítsünk. Sokan megfordultak nálunk; egykori sportolónkkal, az olimpiai ezüstérmes Kulifai Tamással is beszélgettünk" - mondta Nagy Árpád szakosztályvezető, aki maga is ellátogatott az eseményre, melyen Sinkó László és Kurunczi Gergely edző is részt vett.

Az esős időjárás miatt részben a színházterembe szervezték a színpadi produkciókat, így többek között a kajakos fiatalok bemutatkozását, amiben Horváth Csenge és Hanga, Gere Márk, Lukács István, Sinkó Panna, Sipos Boglárka, és Vasvári Lili segített.

S, hogy miért jó kajakozni, miért jó ez a csapat? Ezt maguk a gyerekek mondták el a rögtönzött interjú során.

"Nap mint nap egy olyan közösségbe járunk le, amit szeretünk, és tudjuk, hogy ott is szeretnek bennünket. A legjobb edzők vesznek körül, akik szinte a gyerekükként tekintenek ránk. Megtudhatjuk, milyen az igazi versenysport, megismerhetjük a Dunát, ahol élünk, a természetet.  Olyan közösség épül, hogy az edzések után még fél órát beszélgetünk, barátokként tartunk össze."

S, hogy miért jó a Kajak Kaland tábor? Arra is megadták a választ.

"Vannak olyan gyerekek, akiket azért küldenek le a szüleik, hogy lekössék valamivel őket, de a végén ott maradnak, mert megfogja őket a társaság, az élmény, az ottani világ" - mondta az egyik leány, majd a másik hozzátette, ő a londoni olimpia után ment le a táborba kipróbálni a sportágat, először tartott attól, hogy a "rangidősek" nem lesznek nyitottak felé, de segítőkész társakra, a mai napig is meghatározó barátokra talált.

A Duna-part Nyaralóházak területén, az önkormányzat megbízásából a Búzaszem Iskola által szervezett esemény egyik fénypontja volt, amikor a város tulajdonába került területet hivatalosan is átadta dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő Markó József polgármesternek - dr. Pintér György alpolgármester és dr. Szinay József címzetes főjegyző jelenlétében. Szakosztályunk így a városvezetés előtt is megmutatkozhatott...

A gyerekek rengeteg programban vehettek részt. A GSE szakosztályának szervezésében a tollaslabdázással is megismerkedhettek, nézhettek sólyomröptetést, simogathattak sünit, bárányt, előadásokat hallgathattak az állatokról, természetről, különböző táncbemutatókat nézhettek, madáretetőt építhettek, vagy akár dudaszót, furulyazenét hallgathattak.

A szakosztály következő programja május 24-én az ingyenes Szülői nap, melyre szeretettel várja a szervező-vendéglátó GSE és a Dunai Vízisport Alapítvány a kajakozás, az indiánkenuzás, a vízitúrázás iránt érdeklődő felnőtteket. 

Fotógaléria a Madarak és fák napjáról itt.