8 éremmel kezdték a szezont a GSE kajakosai

A május elsején kezdődő háromnapos tolnai edzőtábort a GSE számára szezonnyitónak számító maratonverseny zárta. Amig Gödön a hírek szerint napos idő volt, addíg a tolnai Duna-szakaszon a 4 kilométeres táv mellett esővel és erős széllel is küzdött a közel 20 fiatal. A versenyen több mint 30 futamot indítottak. A GSE 8 éremmel zárt.

Sinkó László edző tanítványai a hosszúhétvégét a felkészülés jegyében töltötték.

"Már hagyomány, hogy a jó kapcsolatot kihasználva, május elején egy közel húszfős csapattal leutazunk Tolnára, néhány napos edzőtáborba, ahol a további versenyekre készülve kilométereket gyűjtünk, illetve finomítjuk a kajakos stílust. Szerencsére az eltervezett edzésmunkát végre tudtuk hajtani, a korábban jelzett rossz időjárás elkerülte térségünket. Az eső, a hideg és a szél csak a vasárnapi versenyre érkezett meg, de a gyerekek így is hősiesen teljesítették a feladatot. Az összetartást egy maratoni verseny zárta, ahol négy kilométeren mutathatták meg versenyzőim a felkészültségüket, így képet kaphattam aktuális formájukról. A tolnai viadal jó szezon eleji felmérés, pár héttel a győri maraton bajnokság előtt. Az egyéni számok mellett kipróbáltunk néhány csapathajó-egységet is, ami új feladatot jelentett a fiataloknak. Nyolc érmes helyezést szereztünk az első versenyünkön, amivel alapvetően elégedett vagyok, de lehet ez még jobb is. Néhány sportolómban benne van a fejlődés lehetősége" - foglalta össze Simi.

A tolnai évadnyitó maratonon 36 futamot írt ki a szervező Tolna Megyei Kajak-Kenu Szövetség.

A Gödi SE érmes versenyzői:

1. helyezett: Korompai László (MK1, gyermek II.), Sinkó Panna (MK1, kölyök III.).

2. helyezett: Báthory Máté-Bankhardt Bendegúz (MK2, gyermek I.), Lukács István (K1, serdülő V-VI.), Sipos Boglárka (K1, kölyök IV.), Sinkó Panna-Sipos Boglárka (MK2-K2, kölyök III-IV.).

3. helyezett: Mocsáry Gergő-Bársony André (MK2, gyermek II.), Matyus János (MK1, kölyök III.).

Részletes eredménylista itt található.

Fényképek a Galériában.

A szakosztály nem sokat pihen, hétfőtől kajakos kiállítás lesz a Búzaszem iskolában, majd a Huzellában, Sinkó László edzőtovábbképzésen vesz részt, készülünk a szombati szemétszedésre, valamint a vasárnapi Madarak, fák napjára, továbbá a május 24-ei szülői napra. A fiatalok mindeközben három csoportban készülnek a további viadalokra. Következő megméretés a győri maraton-ob. No és júliusban, három turnusban kajak-kalandtábor!