Vona Csaba bronzéremig vitte a gödi hajót a vízitúra-bajnokságban

GSE-sikerrel fejeződött be Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb országos amatőr vízitúra-versenysorozata, a XV. Vízitúra Kupa. A viadalon a GSE kajakosa, Vona Csaba (j2) a kajak kettesek összetett versenyében – más-más párossal – bronzérmet nyert.

Az ünnepélyes díjátadót Dömsödön november 4-én rendezték.

Vona Csaba három éve kezdett el kajakozni, egy esztendeje tagja a Gödi Sport Egyesületnek. A 2016-os diákolimpián 2. és 3. helyezést ért el, az elmúlt két évben a vízitúra-kupa fordulóin édesapjával a K2-esek mezőnyében 1. és 3. helyen zártak.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által is támogatott versenysorozat 7 fordulóból áll, az egyes fordulók távjai 20 és 42 km közöttiek.

Vona Csaba a negyedik fordulóban, a Szigetszentmiklósi versenyen a maratoni Európa-bajnok Váczai Enikővel (Gödi SE) K2-ben 1. lett; az ötödik fordulóban, Ráckevén, Bíró Zsomborral (Gödi SE) 3. helyezést sikerült elérnie; a hatodikban, Tokajban, a gödi Kollár Gáborral (MAFC) az 1. helyen zártak. Az összetett eredmények alapján a K2-esek versenyében 3. helyezést tudott társaival bezsebelni.

„Az idei eredmények és tapasztalatok alapján jövőre is tervezem, hogy elindulok a versenysorozaton, célom, hogy a dobogó legfelső fokáért felvegyem a harcot az idei győztesekkel” – jegyezte meg Vona Csaba.

Az idei, XV. Vízitúra Kupa népszerűségét és a GSE sokszínűségét mutatja, hogy annak három etapján részt vett Nagy Árpád szakosztályvezető, illetve egyszer Szabó Judit is rajthoz állt.

A versenysorozat állomásainak központja Leányfalu, Szanazug, Szigetszentmiklós, Ráckeve, Tokaj és Dunakiliti volt.