Vasárnap déli fotók és árvízi állapot a GSE vízitelepén

Folymatos készenlétben van a szakosztály, a Duna vízszintjét, a gátat és a mintegy 10 szivattyút folyamatos ellenőrzés alatt tartják a szülők, a szakosztály-vezetőség tagjai a GSE sportházánál.

Vasárnap már ellepte a csónakház előtti korlátot a Duna, egyelőre masszívan áll a gát, a buzgárok azonban folyamatos veszélyt jelentenek, melyek gyakorlatilag a sportházat körös-körül veszélyeztetik. Vasárnap délben a csónakház padlóján már állt a víz, a gondnoki szobából már szombaton hólapáttal kellett a vizet kiszorítani. Vasárnapra virradó éjszaka szükség volt a gát megerősítésére. A szivattyúk folyamatosan dolgoznak, több tömlőn keresztül- alkalmanként akár 8 is egyszerre dolgozik -, nagy sugárban tolják ki a vizet a csónakház előtti területről. A Széchenyi csárda mögött homokzsákokon lehet megközelíteni a sportházat. A hajók magasra lettek pakolva, azok egyelőre biztonságban vannak.

A szakosztályvezetés, szülői közösség, szenior klub és a hozzátartozók, barátok, sárkányhajósok rengeteget dolgoznak és ügyelnek éjjel-nappal az értékmegőrzés érdekében – megindító összefogásról tesznek tanúbizonyságot.

Az aktuális állapotot az önkormányzat vezető munkatársai, tisztségviselői is rendszeresen, napról-napra figyelemmel követik.