Úszásban és futásban is kiválóan teljesítenek a KajakStart program palántái

A Gödi SE kajakos szakosztályának „előnevelő” csoportjába járó kisgyermekek, a KajakStart program ifjú palántái sikert sikerre halmoztak tavasszal a különféle úszó- és futóversenyeken. Nem csak Gödön, hanem Budapesten és Veresegyházon is.

A felsőgödi termálstrandon március 25-én újdonságnak számító vízisportnapot rendeztek, melynek keretében úszóverseny, vízilabdás ügyességi viadal és vízipólótorna került a programba. A kajakstartosok népes küldöttséggel, 25-en vettek részt az úszóversenyen, ahol gyors-, mell- és hátúszás szerepelt. Minden gyermek legalább két úszásnemben kellett, hogy rajthoz álljon, a szervezők korosztályonként értékeltek.

Dobogósok:
I. hely : Lukács Vince (U7-8 gyors-, mell- és hátúszás)
II. hely: Chrudinák Virág (U7-8 gyors és hát), Polónyi Natália (U7-8 mell), Gabányi Gábor (U9-10 mell)
III. hely: Erdős István (U7-8 gyors), Karaszek Samu (U7-8 mell), Polónyi Natália (U7-8 hát)

Április elsején a Budapesti Honvéd SE szervezésében Budapesten került sor a Nyuszi Kupára, ahol 13 kajakstartos gyors- és hátúszásban küzdött meg a helyezésekért. Többeknek ez volt az első versenye, a fiatalok nagyon szépen helytálltak.

Dobogósok:
I. hely: Lukács Vince (U8 gyors és hát)
II. hely: Erdős István (U8 gyors)
III. hely: Polónyi Liliána (U10 gyors és hát), Zahorecz Dorottya (U9 gyors és hát), Chrudinák Virág (U8 gyors)

Az úszás után, április 2-án a futásé volt a főszerep. A III. Veresi Futófeszten 400 résztvevő között 11 kajakstartos is nekivágott a távnak; chipes időmérés mellett két és fél kilométert futottak.

Dobogósok:
II. hely: Zahorecz Dorottya (U9) és Erdős András (U10)
III. hely: Erdős István (U8)

„Nagyon elégedettek vagyunk a gyerekek hozzáállásával. Komoly, tudatos felkészülés, koncentrált edzésmunka jellemzi a KajakStart programban résztvevőket. Jó érzés, hogy a szülők egymást segítve oldották meg a gyerekek versenyhelyszínre szállítását, és mindhárom versenyen lelkes szurkolással támogatták versenyzőinket” – foglalta össze Vadász Anita, a fiatalok egyik oktatója.

Képek és részletes eredmények a szakosztály Facebook-oldalán:
Gödi úszóverseny
Nyuszi Kupa
III. Veresi Futófeszt