Rio évében is több mint hetvenen "kajakkalandoztak" a Gödi SE táborában

A Gödi SE kajakos szakosztályának szervezésében, a vakáció első felében már esztendők óta hagyomány a gödi KajakKaland-tábor, melyet 8-14 éves gyermekeknek hirdetnek meg. A riói olimpia évében, három turnusban összesen 75 általános iskolás diák ismerkedett a vízi életmóddal, a kajak-kenu sporttal.

Mindhárom csoportban 25-en vettek részt, köztük voltak, akik már tavaly is jártak a GSE táborában, és voltak olyanok is, akik csak most ismerkedtek meg az evezéssel.

A kajakozást és kenuzást - az előző évekhez hasonlóan - több kiegészítő program színesítette. A horgászás rejtelmeire oktatta a fiatalokat Görbe Zoltán. Dr. Tóth Balázs, a Duna-Ipoly Nemzeti Park ökológiai referense a Duna élővilágáról tartott előadást, a gyerekek Mészáros Erikával kézműveskedhettek.

"Nagyon ügyes kis csapat jött össze a tábor első hetében. A magas vízállás sem tudta megállítani az elszánt fiatalokat, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a vízi életbe. A tábor ideje alatt a vízzel kapcsolatban sok mindennel megismerkedhettek: a horgászattal, kenuzással, kajakozással, a vízből mentéssel, az önmentéssel, vagy akár a hajózási szabályzat alapjaival, a vízi KRESZ-szel. A táborban részvevő önkéntesek munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a programunk sikeres legyen" - értékelt Sinkó László edző.

Árkosi Gábor, a második hét oktatója, a GSE másik edzője arról számolt be, hogy a második tábor alatt még meglehetősen magas volt a vízállás, de ennek ellenére a nagyszámú segítő csapattal megoldható volt a táborba érkező fiatalok oktatása. "A hét végére, minden gyerek "megülte" a kajakot, ami nagy élményt jelentett számukra. Az evezések mellett a zárónapon egy kis háziversenyre is sor került, ami talán az egyik legjobb hangulatú esemény volt a hét során. Az utolsó napon a gyerekek egy kis kajakos felvonulással mutatták meg szüleiknek, hogy mennyi mindent tanultak a hét során."

Mizser Diána már azt mesélte, a tábor harmadik hetére a vízállás alacsonyabb lett, az időjárás pedig remek volt, így minden feltétel adott volt egy jó hangulatú héthez. "Naponta két evezés volt a programunk, kivéve azokon a napokon, amikor előadás és kézműveskedés volt meghirdetve. Kiegészítésként a gyerekek még fociztak is, úgyhogy igazán jó hangulatban teltek a napok. Pénteken a  "kajaktlon"- nak elnevezett vetélkedőre is sor került, ahol futni, úszni és evezni kellett, a vidám versenynek nagy sikere volt. A tábor végén pedig mi is tartottunk egy kis bemutatót a szülőknek, ahol már minden részvevő önállóan kajakozott."

A tábor szervezésében és lebonyolításában többen is segítettek, köztük Serfőző Ágnes, Miterli Andrea, Győrvári Csilla, Pázsitka Tímea és Pór Miklós; továbbá az egyesületben sportoló fiatalok, köztük a kötelező középiskolai önkéntes szolgálatot teljesítő versenyzők.

Fotók az első hétről itt
Fotók a második hétről itt
Fotók a harmadik hétről itt