Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null taxonomy_menu_trails_init() függvényben (/home/godikaja/domains/godikajak.hu/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module 102 sor).

Régiós futóedzés Dunakeszin

Eredetileg a Magyarság Sportpályán lett volna a futás január 4-én, azonban a salak olyan sáros volt, hogy végül a Dunakeszi Kajak Klub Csónakházánál történt a gyülekező a Duna parton. Itt volt a közös bemelegítés, majd az egyesület által használt 1 km-es futókörön a felmérés. 

A Gyulay Zsolt Regionális Akadémia több egyesületéből is érkeztek versenyzők, így a helyieken kívül Vácról és természetesen Gödről is. Simi és Putyu tanítványai is ott voltak a rajtvonalnál. 2 csoportra osztották a versenyzőket, az elsőben futottak az idősebbek illetve a jobb futók, ők 6*1000 m-t teljesítettek, 4 perces pihenőkkel, a másik csoport 4*1000 m-t futott, szintén 4 perces pihenőkkel. Ez a típusú edzés kiváló fokmérője a hosszabbtávú állóképességnek és megmutatja, kinek milyen a regenerációs készsége abban a 4 perces pihenő időszakban, így egyrészt látható volt, hogy ki-hol tart a felkészülésben ezen a téren, és természetesen, maga az edzés is nagyszerű inger volt ezen állóképesség fejlesztéséhez!

A futásokra már pár fokos pozitív hőmérséklet és napsütés is volt, ez annyiban okozott gondot, hogy a pálya egy kb. 100 m-es részén szintén megjelent a sár, de mindenki figyelt rá, így esés emiatt nem volt. Rasztotzky János, a Dunakeszi Kajak Klub elnöke indította a mezőnyt, és stopperrel mérte a futók eredményeit, de ott volt a felmérésen Rasztotzky Anna is, aki régiónk managere is egyben.

A versenyzők kellemesen elfáradtak, sokaknál komoly küzdelmet is láthattunk a fáradtság ellen, de ez az a fajta mentalitás, ami kell a versenysporthoz, hiszen a fejlődéshez minden nap többet kell tenni annál, mint amit előtte már megtett a sportoló!