Régiós edzőtábor Tatán, gödi kajakosokkal

Tíz szakosztály részvételével, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával bonyolították le a Dunakanyar-régió téli alapozó edzőtáborát Tatán, január 17. és 20. között. A több mint ötven gyermek edzésmunkáját öt edző felügyelte, segítette. A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályából tizenhárom sportoló és két edző vett részt az összetartáson.

Mizser Diána edző sikeresnek vélte az edzőtáborban eltöltött napokat. „Összesen 51 gyerekkel voltunk Tatán a régiós táborban. Három csoportban edzettünk, én a 2003-2004-es korosztálynak tartottam a foglalkozásokat Stucival, azaz Niebel Lászlóval, Kammerer Zoltán nevelőedzőjével. Nagyon jó hangulatban teltek a napok. Volt három futóedzés, egy úszás, két kondi és két tanmedencés edzés. Örültem, hogy ki tudtuk próbálni a tanmedencét, mert még tőlünk senkinek nem volt szerencséje ilyenben evezni. Úgy vélem, nagyon jól haladunk a téli alapozással, jó formában vannak a gödi gyerkőcök!”

Sinkó László is eredményesnek értékelte a tatai összetartást. „Csodálatos négy napot töltöttünk el a tati edzőtáborban. Napi két edzés mellett jutott idő a versenyzőknek, edzőknek arra is, hogy jobban megismerjék egymást. Keményen, de sportszerűen edzettek és versenyeztek a fiatalok a jobb helyezésekért a futásokon és az uszodában. Emellett egyik este vacsora után közösen elsétáltunk, és megtekintettük a díszkivilágításban pompázó tatai várat is. Göncöl János kollégámmal a 16-18 évesek 24 fős csoportját irányítottuk. Nagy élmény volt a gyerekeknek, amikor egyszerre lehettünk a konditeremben a kajakos világbajnokokkal és olimpia ezüstérmesekkel: Kulifai Tamással - aki Gödön nevelkedett - és Pauman Dániellel - aki szintén a Dunakanyar neveltje -, vagy amikor futáson a birkózó-válogatottal egy időben teljesítették a távot. Számomra sokat jelentett, hogy a sportolók tudásuk legjavát adva keményen küzdöttek, az előírt feladatokat jó hangulatban végezték. Az edzőtábor zárásaként tókör-futás volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jani kollégámmal mi is beszálltunk a futásba, és testközelből láthattuk a fantasztikus küzdelmeket. A tó-körön kettős gödi győzelemnek örülhettünk, az első helyet Szabó Nándor szerezte meg, míg második helyen Zoboki Zoltán végzett. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Dunakanyar-régiójának képviselője, Kammerer Zoltán személyesen is meggyőződött a táborban végzett munkáról, mikor péntek délután ellátogatott hozzánk. Ez a tábor egy hagyományteremtő tábor volt, reméljük, hogy a sikerét tekintve jövőre lesz lehetőség egy újabb hasonló összetartásra. Megköszönöm a gyerekek fegyelmezett, de jó hangulatban telt munkáját, Kammerer Zoltán és az MKKSZ szervezését, támogatását, a tatai kajakosok önzetlen segítségét, valamint a tatai edzőtábor dolgozóinak segítőkész hozzáállását."