Önkormányzati elismerés az árvízi helytállásért

Markó József polgármester mellett önkormányzati vezetők, képviselők adtak át elismeréseket a dunai árvíz alkalmával tett helytállásért, áldozatos munkáért az alsógödi Széchenyi csárdában, június 28-án.

A csárda és a Gödi SE csónakháza, sporttelepe védelmében rengeteg segítő szándékú ember vett részt napokon keresztül, köztük versenyzők, szülők, civilek és hivatalos személyek egyaránt. Ki fizikai munkával, ki egy tálca süteménnyel vagy egy üst ebéddel, ki technikával, szakértelemmel, irányítással – de tette a dolgát; az értékmegőrzés végül sikerrel járt. A lelkes munkát köszönte meg péntek este egy tál étel kíséretében a város vezetése.

Az elismerések átadásában részt vett Markó József mellett dr. Szinay József címzetes főjegyző, Kovacsik Tamás, a körzet képviselője és Forró Gábor önkormányzati képviselő. Az oklevelet a Gödi SE Kajak-kenu Szakosztályának képviseletében Nagy Árpád szakosztályvezető vette át, az elismertek közt volt dr. Horváth László, a GSE elnöke, aki az alsógödi védelmi munkák egyik koordinátora volt, továbbá a Gödi SE Sárkányhajó Szakosztályának tagjai is.

Az eseményre időközben befutottak edzésük végeztével a GSE fiatal kajakosai is, akikkel a polgármester baráti beszélgetést is folytatott.