Negyedik a maraton világbajnokságon a GSE kajakosa, Lukács István

Negyedik helyezést ért el a pietermaritzburgi maratoni kajak-kenu világbajnokság ifjúsági mezőnyében a Gödi SE korosztályos Európa-bajnok kajakosa, Lukács István.

A győztes Varga Ádám ellépett társaitól, majd a gödi sportoló az utolsó futásnál maradt el brit és dél-afrikai riválisától, így végül a negyedik helyen zárt.

„Nagyon elfáradtam a végére. A második körig tudtam tartani a tempót a későbbi győztes Varga Ádámmal, majd az üldözőkkel lapátoltam tovább a futamom végéig. A hajrában már nem tudtam előrébb kerülni, negyedik lettem. Nem rossz eredmény, bár szerettem volna dobogóra állni, titkon érmet reméltem. A körülmények jók itt Dél-Afrikában, egyedül a közbiztonságtól tartunk egy kicsit, ezért csak csapatban mozgunk” – mondta a helyszínről Lukács István.

A gödi szakosztálynak vb-4. helyével újabb dicsőséget hozott a párosban Európa-bajnok és Olimpiai Reménységek Versenye-győztes, idén egyéniben maratoni Eb-4. Lukács István, aki háromszor volt eddig korosztályában a szám magyar bajnoka.