Megérkeztek a GSE kajakosai Szegedre

Péntek este Sinkó László vezetésével – és néhány szülő közreműködésével – megérkeztek a GSE kajakosai Szegedre, a Nemzeti Olimpiai Kajak-kenu és Evezős Központba.

A korábban világbajnokságnak, idén világkupának is otthont adó objektum, a Maty-ér mellett lett kialakítva, a pálya hossza 2 ezer méter.Péntek este Sinkó László vezetésével – és néhány szülő közreműködésével – megérkeztek a GSE kajakosai Szegedre, a Nemzeti Olimpiai Kajak-kenu és Evezős Központba.

A korábban világbajnokságnak, idén világkupának is otthont adó objektum, a Maty-ér mellett lett kialakítva, a pálya hossza 2 ezer méter.

A versenyeknek helyt adó, kibójázott sávok mellett egy bemelegítésre illetve a rajthely megközelítésére használatos, szárazfölddel leválasztott edzőpálya is rendelkezésére áll a sportolóknak. A futamokat akár 3-5 bírói illetve egészségügyi motorossal biztosítják.
Csapatunk a vízfelület melletti ligetes tisztáson, a versenyközponttól illetve a célterülettől 750 méterre tudta felállítani a tábort. Mivel a hajókat és a kísérőautókat a központi parkolóban kellett “elszállásolni”, így a napi többszöri, mintegy másfél kilométeres séta bizony némi többletterhelést adott a nap végére.

Az utánpótlás-korosztályoknak kiírt Vidék Bajnokságot megelőzően, pénteken és szombaton rendezték az ifjúsági és U23-as világbajnoki válogatóversenyt is, így a hosszú hétvége alkalmával több ezren fordulnak meg a sporttelepen, összesen 1200 érmet osztanak ki.

Az étkezést a szakosztály rég bevált, oroszlányi “kapcsolata” biztosítja, így a napi meleg étel mindenki számára adott.
Többek meglepetéssel fogadták Simi első számú segítőjének, Putyunak (hivatalos nevén Németh Istvánnak) az érkezését; a korábbi kajakos Gödről kerékpárral utazott Szegedre: a 202 kilométeres távot 35 km/órás átlaggal (!) teljesítette.

Az esemény rangját emeli, hogy a sportág több prominens képviselője részt vesz rajta, többek közt dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, dr. Ábrahám Attila olimpiai bajnok kajakos, a szövetség főtitkára, Storcz Botond, olimpiai bajnok kajakos, felnőtt szövetségi kapitány, Hüttner Csaba utánpótlás-kapitány, Weisz Róbert szakmai igazgató és Schmidt Gábor, a szövetség szakmai alelnöke.