Lukács István és Gecse Márton neve is felkerült a gödi kajakos bajnokok táblájára

A Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztályának hagyományaként a gödi kajakos nemzetközi bajnokok nevét a sportház falán márványtábla őrzi. Az eddigi 12 nevet Gecse Márton és Lukács István 14-re gyarapította. A táblaavató eseményt december 10-én rendezték.

Lukács István (GSE, edzője Sinkó László) a győri Obert Ákossal a spanyolországi kajak-kenu maraton Európa-bajnokságon az ifjúságiak K-2-es mezőnyében nyert 2016-ban Európa-bajnoki címet – mellette az Olimpiai Reménységek Versenyén is győztek – , az MTK – korábban GSE – színeiben versenyző Gecse Márton – aki a juniorok közt idén ezüstérmes lett 1000 méteren – a tiszaújvárosi Béke Kornéllal 500 méteren lett korosztályában a kontinens legjobbja még 2015-ben.

Az ünnepségen több gödi bajnok is jelen volt, többek közt a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán, a K-4-es csapattársa, a londoni ezüstérmes Kulifai Tamás, illetve a maratoni Európa-bajnok Váczai Enikő.

Köszöntőjében Nagy Árpád szakosztályvezető arról beszélt, hogy ezek a sportolók példaképként szolgálnak a fiatalabb versenyzők előtt, dr. Horváth László klubelnök pedig az utánpótlás-nevelő műhely közösségépítő erejét emelte ki.

A rendezvényen részt vett Simon Tamás és Pintér György, Göd alpolgármestere is, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviseletében a barcelonai olimpiai női kajakversenye K-4-es bajnokcsapatának tagja, K-2-es bronzérmese, a világbajnok Dónusz Éva is.

A gödi kajakos bajnokok tábláján szereplő nevek: Kammerer Zoltán, Szaszák Dénes, Pélyi Dávid, Gál Szabolcs, Georgopoulou Alexandra, Hagymási Anita és Réka, Havas Eszter és Balázs, Kulifai Tamás, Váczai Enikő, Sólyom Dóra, valamint Gecse Márton és Lukács István.

(Fotó: Bea István)