Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null taxonomy_menu_trails_init() függvényben (/home/godikaja/domains/godikajak.hu/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module 102 sor).

Két címvédés és három bajnoki érem a maraton ob-ról

Kiválóan szerepeltek a Gödi SE kajakosai a 2015. évi Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon, Győrben. Szakosztályunk valamennyi csoportját figyelembe véve két egység védte meg elsőségét, van, aki tavalyi ezüstérmét hátrahagyva lépett a dobogó legmagasabb fokára. A szakosztályban 172-re nőtt a bajnoki érmek száma...

Mivel az ob-n az első hat versenyző vagy hajóegység kap medált, így összesen 12-szer szólították fiataljainkat az eredményhirdetéseknél. A GSE kajakosai - a csapathajókat is számolva - összesen 28 alkalommal álltak rajtvonalhoz - az 5, 10, vagy 15 kilométeres távon mindenki becsülettel helyt állt. A fiatal korcsoportokban a futás még nem szerepelt a versenyen.

Az esős időjárás, a felázott partszakasz és a Duna egyre - óráról órára látványosan - növekvő vízállása bizony megnehezítette a sportolók, edzőik és a kísérők pünkösdi hétvégéjét - a szervezők azonban jól vizsgáztak.

A szeptemberi, hazai rendezésű felnőtt maraton világbajnokság előtt egy kiváló főpróbát jelentett Győrnek az ob, s ne feledjük, 2017-ben, szintén Győrben rendezik - első magyarországi ötkarikás eseményként - az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, ahol magyar sportdiplomáciai sikerként először szerepel majd a programban a kajak-kenu. Utóbbi esemény akár egyik célja is lehet az akkor ifjúsági korosztályban versenyző fiataljainknak.

Az ob-n a serdülőválogatott Lukács István korosztályában harmadszor is győzni tudott, ami azt jelenti, harmadik esztendeje nem talál a maratoni táv országos legjobbjait felvonultató viadalon legyőzőre. Sinkó Panna 2014-ben egy szépen csillogó ezüstérmet nyert, a korosztályos kölyökválogatott sportoló idén kifényesítette a medált, legjobbként állhatott a dobogó tetejére. Címvédőként gyarapítja a szakosztály statisztikáját a Velky Donát, Korompai László páros, akik a tavalyi győzelmük után idén is elsőként értek célba.

A tavaly még 169 bajnoki címet számláló összesítésben három arannyal gazdagodva - 2015 májusában - már 172 bajnoki aranyéremnél tart a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya. Figyelemre méltó, hogy a versenyzők az egyéni számok mellett csapathajókban is hozzák az eredményeket.

A győri ob-n az eredményhirdetések és a futamok alkalmával megint megmutatta a szakosztály, hogy bizony számolni kell a gödi kajakosokkal...

Felkészítő edzők: Sinkó László, Mizser Diána, Árkosi Gábor és Kincses Lajos.

Érmesek (12):

1. hely
Sinkó Panna K1 IV.kcs 10 km
Velky Donát - Korompai László K2 III.kcs 10 km
Lukács István K1 VI.kcs 15 km

2. hely
Matyus János K1 IV.kcs 10 km

3. hely
Rimár Szonja MK1 II.kcs 5 km

4. hely
Tóth Rebeka MK1 III.kcs 10 km
Sinkó András MK1 I.kcs 5 km

5. hely
Bíró Zsombor K1 V.kcs 15 km
Bíró Dominik MK1 II.kcs 5 km
Manninger Zsigmond MK1 0.kcs 5 km

6. hely
Horváth Csenge - Vasvári Lili K2 VI.kcs 15 km
Báthory Dániel MK1 III.kcs 10 km

További eredmények:

8. hely
Motyovszki Patrik – Maszárovits Miklós MK2 I.kcs 5 km

10. hely
Rácz Zsuzsanna MK1 I.kcs 5 km

12. hely
Szabó Nándor K1 V.kcs 15 km

17. hely
Popelka Márk K1 K1 VIII.kcs 21 km
Vasvári Hunor – Tubak Zalán MK2 I.kcs 5 km

18. hely
Mocsáry Viktor K1 VI.kcs 15 km

19. hely
Seregi Balázs K1 VI.kcs 15 km

21. hely
Horváth Csenge K1 VI.kcs 15 km

22. hely
Matula Bálint K1 VII.kcs 21 km
Báthory Máté MK1 II.kcs 5 km

25. hely
Pattantyus Anna MK1 III.kcs 10 km

26. hely
Nagy Miléna MK1 II.kcs 5 km

27. hely
Bankhardt Bendegúz MK1 II.kcs 5 km

32. hely
Vasvári Lili K1 VI.kcs 15 km

33. hely
Stift Simon MK1 I.kcs 5 km

38. hely
Pór Levente MK1 I.kcs 5 km

Fotók a galériánkban és a Facebook-oldalunkon találhatók.