Hibaüzenet

Notice: Trying to access array offset on value of type null taxonomy_menu_trails_init() függvényben (/home/godikaja/domains/godikajak.hu/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module 102 sor).

Ismét hazai csapatgyőzelem a Göd Kupán!

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is itthon tartották a Gödi SE kajakosai a Göd Kupát. A szakosztály versenyzői a Dunakanyar egyik legnagyobb vízisporteseményén 12 klub között nyerték el az elsőséget. Ismét népszerűek voltak a délutáni "happyfutamok" is.

A XXII. Göd Kupát a Gödi SE Kajak-kenu Szakosztálya a Dunai Vízisport Alapítvánnyal szervezte közösen. A délelőtti, utánpótlás-korosztályoknak kiírt 20 kajakfutamban összesen 27 érmet nyertünk. A viadalon 12 egyesület 181 versenyzőjét, összesen 259 beülőjét regisztrálták a szervezők. A csapatversenyt a Gödi SE nyerte (12 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzéremmel), második helyen a Verőcei Kajak-Kenu SE, harmadikon a Nagymaros SE zárt.

A délutáni 10 indiánkenu-futamra bárki nevezhetett a különböző kategóriákban. Az alkalmilag összeállt páros vagy négyes egységek összesen 358 beülővel vettek részt a küzdelmekben.

Az összetett dobogósoknak járó Göd Kupát az országban egyedülálló utánpótlásprogramban, a KajakStartban résztvevő legifjabbak kenukkal szállították a helyszínre. A program tagjainak egy bátor különítménye indult a délutáni Happy Kids futamban is.

A díjátadásban Markó József polgármester mellett részt vett többek közt az augusztusban világbajnoki ezüstérmet nyert és olimpiai kvótát szerző Kammerer Zoltán és Kulifai Tamás, sőt „Toma” testvéreivel még a „happy juniorok” kenufutamában is szerepet vállalt – ezúttal kormányosként.

Az estet a Scarabeus koncertje zárta.  

Markó József még a reggeli megnyitó alkalmával köszöntötte a jelenlévőket, majd méltatta a szakosztályt, annak összetartó közösségét, és köszönetet mondott a háttértámogatást nyújtó Dunai Vízisport Alapítványnak.

"Emlékszem, a kilencvenes évek elején, az első Göd Kupán az elsők között voltam aki érmet nyert - akkor váltóban indultam. Csodálatos dolog látni ezt a sok fiatalt, a csodálatos környezetet, az egyre komolyabb infrastruktúrát, és azt, hogy a szakosztály és ez a rendezvény a több mint két évtized alatt mivé nőtte ki magát!" - emelte ki honlapunknak a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

K4-es csapattársa, Kulifai Tamás elmondta, mindig szívesen jön a Göd Kupára, ha éppen itthon van, és nem szerepel épp világverseny a programjában. "Rengeteget edzőtáboroztunk Szolnokon, ahol a hétvégén zárult a magyar bajnokság. Nyáron utaztunk Azerbajdzsánba az Európa Játékokra, Milánóba a kvalifikációs világbajnokságra, a Göd Kupa másnapján pedig már ülünk a repülőn, és utazunk Rio felé, olimpiai tesztversenyre. Igaz, annak már nem lesz komoly tétje, de megismerkedünk azokkal a körülményekkel, amikkel várhatóan egy év múlva találkozunk az olimpián. De ma itthon vagyok, és nem hagyom ki a Göd Kupát!" - mondta Toma, aki tagja volt a vb-n Magyarországnak és a férfi K4-nek kvótát szerző egységnek.

A XXII. Göd Kupa az edzők, a szakosztály- és az alapítványvezetés, valamint a szülők és a támogatók munkájának eredményeként valósult meg.

A kajakversenyek eredményei ide kattintva megtekinthetők.

A kenufutamok eredményeit itt találja.

Fotók a Facebook-oldalunkon és a galériánkban találhatók.