Véget ér az alapozás a kisebbeknél is

Hamarosan véget ér a kajakosok alapozó időszaka. A GSE idősebbekből álló csoportja már napok óta vízen készül, most a kisebbeknek is elérkezik az idő, hogy a terem után a szabadban folytatják a felkészülést, még ha hajóba azonnal nem is ülnek. 
 
Az Árkosi Gábor, Kincses Lajos vezette kiscsoportnak szerdán volt az utolsó tornatermi edzése.
 
"Véget ért a téli felkészülésünk, amiben a fő hangsúly az életkori sajátosságoknak megfelelően a koordináció, az állóképesség és az erő fejlesztésén volt, amelyet hagyományosan a kajakozáshoz köthető kiegészítő mozgásformák: az úszás, a futás, és a tornatermi foglalkozások keretein belül igyekeztünk megvalósítani" - mondta Árkosi Gábor. 
 
"Az edzések számát tekintve a legtöbbet az uszodában teljesítettük, ami egyrészt hasznunkra válik a kajakozáshoz szükséges vízbiztonságnál, másrészt a nyári eredményességhez is hozzájárul. Szerencsére megérkezett a tavaszi jó idő, így amint a sportház állapota engedi, mi is ott tartjuk az edzéseket. A vegyes csoportösszetétel miatt kezdetben a gyakorlottabbak szállnak majd vízre, míg az újonnan csatlakozottak szárazföldi edzésen, majd amint a víz hőmérséklete megengedi, indiánkenus foglalkozáson vesznek részt, később ők is megtanulnak kajakozni. A tavaszi foglalkozásokon a fő hangsúlyt a technika fejlesztésére helyezzük majd. Remélem, a gyerekek lelkesedése töretlen lesz, és az edzések az eddigiekben megszokott remek hangulatban fognak telni!" - fogalmazott a GSE kajakedzője.